Marta Valero es reincorpora com a regidora del Grup Municipal Compromís de Meliana

En l’últim ple ordinari, Marta Valero Gimeno es va reincorporar al Grup Municipal Compromís després de la renúncia a l’acta de regidora de Maria Pilar Asensio Margaix, qui va formar part del grup i de la corporació municipals un poc més de vint-i-quatre anys.

En les últimes eleccions municipals, Compromís va obtindré cinc actes de regidors i regidores. Marta Valero ocupava el lloc número sis de la llista electoral de Compromís i ja havia sigut regidora els últims 9 anys.

El Grup Municipal Compromís ha reincorporat com a regidora Marta Valero Gimeno després que al setembre la regidora Maria Pilar Asensio Margaix va renunciar a l’acta després de més de vint-i-quatre anys de dedicació en el càrrec al grup municipal, a la corporació i al poble de Meliana.     

Com recorda Joan Orts, portaveu de Compromís per Meliana:Marta Valero es reincorpora de nou al grup perquè ja ha sigut regidora els últims nou anys, els passats huit anys com a regidora de Serveis Socials i Majors en el govern municipal i, el primer any, quan a final del 2014 va substituir Vicent Ahuir Cardells qui, després de 20 anys com a regidor -sis coma a alcalde- va renunciar per malaltia”. En les últimes eleccions no va accedir a l’Ajuntament perquè Compromís va obtindre cinc regidores i regidors i ella ocupava el lloc número sis de la llista electoral.

De Marta Valero, el responsable valencianista destaca: “Al capdavant de les àrees de serveis socials i de majors els últims huit anys, cal reconéixer-li l’avanç tan important que s’ha produït en l’aplicació de les noves polítiques i els nous programes que han revolucionat l’àrea social en el desplegament de l’anomenada quarta pota de l’estat del benestar.” D’una banda, tota l’aplicació i el desplegament a Meliana de la nova legislació i normativa amb l’aplicació dels programes inclosos en els contractes programa firmats amb la Generalitat i la Diputació per a garantir els serveis socials bàsics i els diferents programes especialitzats, així com l’aplicació de la llei de la dependència. Això ha suposat una ampliació important dels recursos econòmics i dels recursos humans que s’hi destinen a l’àrea, que s’han triplicat i s’han especialitzat.

D’una altra banda, incideix el portaveu: “La regidora ha sigut impulsora de l’ampliació i la millora de les infraestructures socials del municipi que han convertit Meliana com un poble de referència en aquest sentit”. Així, s’ha remodelat l’antiga llar dels jubilats per a la seua conversió en centre integral de majors, on s’ha implementat una àmplia programació destinada a les persones majors. S’ha construït un centre de dia per a persones majors de referència municipal i comarcal molt ben valorat per tota la comunitat -també pel seu model constructiu sostenible, funcional i amable- i que està a punt de rebre les primeres persones usuàries. Finalment, també està en fase d’equipament el nou edifici que ha d’allotjar els serveis socials municipals ubicat al carrer Ramón y Cajal, que d’ací a final d’any es posarà en funcionament, i que inclou la vivenda de respir sol·licitada des de fa anys per l’Associació de Persones amb Diversitat Psíquica de l’Horta Nord (ASID).  

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.