Marzà: ‘El model educatiu valencià està generant interés i per això la cimera internacional d’educació se celebrarà a València’

La International Summit on the Teaching Profession 2022 se celebrarà de l’11 al 13 de maig en Els Arts


Reunirà delegacions d’estats que formen part de l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics (OCDE)

El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, acompanyat pel secretari autonòmic, Miguel Soler, s’ha reunit amb la ministra Pilar Alegría per a acabar de definir l’organització del International Summit on the Teaching Profession 2022 (ISTP). Aquesta trobada està organitzada per l’OCDE en col·laboració amb el Ministeri d’Educació i Formació Professional i la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport.

Segons el conseller Vicent Marzà, “hem procurat que tant l’OCDE com el Ministeri d’Educació i Formació Professional conegueren de prop les diferents línies d’actuació que duem a terme en el territori valencià des de fa 7 cursos. Les nostres mesures per a afavorir la igualtat d’oportunitats de l’alumnat, la inclusió, la innovació educativa, l’augment de professorat per a atendre menys alumnat i l’augment progressiu de la inversió per alumne, en un 66%, estan donant clars resultats: l’adaptació als nous reptes en l’educació, com són les eines de digitalització i la disminució del fracàs escolar en el nostre territori. Tot s’està traslladant a una millora en la formació del professorat i un increment de la qualitat educativa pública valenciana”.

“En aquest marc, hem aconseguit que els diferents agents educatius internacionals es fixen en el nostre model i per això la reunió internacional més important en matèria educativa se celebrarà a València de l’11 al 13 de maig”, ha anunciat Vicent Marzà, qui ha afegit: “Crec que és un assoliment del gran equip que conforma la comunitat educativa valenciana, amb la Conselleria al costat del professorat, l’alumnat i les famílies, aportant els recursos necessaris que està implementant la nostra política educativa, per a fomentar l’equitat i les línies d’actuació concretes cap a una educació pública més justa, que ajude a millorar la cohesió social”.

El responsable d’Educació de la Generalitat també ha concretat que “volem que les delegacions dels estats coneguen de primera mà l’aplicació del nostre model. D’aquesta manera, hem organitzat visites a diversos centres educatius i de formació del professorat durant la primera de les jornades de treball, el Pre-Summit”.

D’aquesta manera, l’11 de maig, les diferents delegacions visitaran diversos centres educatius: l’Escola Infantil Príncep Valent de Manises; el CEIP Pinedo; el CEIP Els Arts de València; l’IES El Cabanyal de València; l’IES Districte Marítim de València, i el Centre de Formació del professorat de València, on estan situats també els CEFIRE STEM, d’Inclusió Educativa i d’Educació Infantil.

Programa de la Cimera Internacional sobre la Professió Docent 2022

La Conselleria d’Educació ha desplegat la logística necessària per a la celebració del cim en Els Arts els dies 12 i 13 de maig, on les delegacions treballaran en el full de ruta educatiu a seguir amb les conclusions que es traguen d’aquesta trobada.

Fins al moment han confirmat la seua assistència 14 delegacions d’estats, que estan conformades pels respectius responsables d’educació i els agents educatius de cada país. Es tracta d’Alemanya, Dinamarca, Estònia, Eslovènia, Gran Bretanya, Hongria, Letònia, Lituània, Noruega, Portugal, República Txeca, Suècia, Suïssa i Singapur, com a país convidat.

S’han establit tres línies de treball: una sessió dedicada al potencial pedagògic de les tecnologies digitals; una altra dedicada a l’anàlisi del potencial de les comunitats educatives, com a motor d’innovació educativa més enllà de la pandèmia, i, finalment, l’anàlisi dels rols del professorat i les comunitats educatives per a assegurar un futur sostenible.

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià

Comenta la notícia