Massalavés frenarà la sobrepoblació de porcs senglars amb batudes autoritzades

La “plaga” de senglars ha posat en escac al camp. Han arruïnat collites i deixat finques impracticables, passant a ser un vertader mal de cap per a molts agricultors. És per això que, davant el crit d’auxili provocat pels continuats atacs cinegètics, l’Ajuntament de Massalavés ha aconseguit l’autorització de la Generalitat Valenciana per a realitzar batudes controlades en les parcel·les dels afectats.

Perquè aquesta mesura siga efectiva, tots aquells llauradors que hagen patit danys en les seues terres, hauran de notificar-ho al consistori prèviament perquè es gestionen les actuacions. I és que cada vegada és més habitual veure exemplars en els municipis. Davant el seu augment, els falten recursos per a sobreviure i apareixen en llocs habitats per a alimentar-se.

L’alcaldessa Puri Noguera ha destacat que es tracta d’una mesura necessària per a garantir la seguretat de les collites. “Ens enfrontem a una problemàtica que està en auge. Estem compromesos amb el medi rural i des del primer dia que vam conéixer aquesta situació, buscàrem solucions per a frenar la sobrepoblació de senglars. Esperem que amb la gestió cinegètica ordenada puguem frenar l’avanç d’espècies silvestres”, explica.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.