Massamagrell apagarà les llums dels seus principals monuments amb motiu de “L’Hora del Planeta”

L’Ajuntament, el Centre Cultural o l’estàtua del Pare Luis són alguns dels llocs que deixaran d’estar il·luminats

L’Ajuntament de Massamagrell se suma una vegada més a la iniciativa “L’Hora del Planeta” organitzada per WWF-ADENA. D’aquesta manera, demà dissabte 26 de març, de 20.30 a 21.30 hores apagaran les llums que il·luminen els principals punts monumentals del municipi.

“Aquest tipus d’iniciatives ens serveix per a posar en valor el nostre compromís amb l’eficiència energètica i la sostenibilitat. A més, aquest projecte se suma a molts altres que estem impulsant des del consistori“, afirma Paco Gómez, alcalde de la localitat.

Es tracta d’una iniciativa que va sorgir en Sidney en 2007, com un gest simbólico per a dir la atención sobre el problema del canvi climático. Hui dia, s’ha convertit en un moviment mundial on es veuen involucrades milers de ciutats de 188 países, i que en passades edicions van apagar dt.́s de 17.000 monuments i edificis emblemáticos.

“Massamagrell col·labora amb aquesta iniciativa des de fa uns anys. Des de les institucions és imprescindible traslladar a la ciutadania el compromís amb la transició energètica“, assegura Raquel Gómez, regidora de Sostenibilitat Ambiental.

Durant una hora, l’Ajuntament, el Centre Cultural, l’estàtua del Pare Luis, el monument a la “Baixà de caixons” i el monument als festers, romandran apagats per a donar visibilitat a la lluita contra el canvi climático i la pérdida de biodiversitat.

Aquesta iniciativa se sumarà a altres mesures recolzades pel consistori per a millorar l’eficiència energètica i reduir l’impacte mediambiental. Entre elles, destaca el pacte de les Alcaldías pel Clima i la Energía, on Massamagrell es compromet a continuar baixant les emissions de CO₂ cada año fins a arribar al 40% previst en 2030.ç

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.