Massamagrell destinarà més de 165.000 euros en diferents per al nou curs escolar 2022-2023

Les ajudes seran per a la compra de material escolar, reconéixer l’excel·lència acadèmica, per al transport escolar, per a beques de realització de pràctiques a l’Ajuntament, per a costejar el repàs escolar i per a l’escolarització en escoles infantils des de serveis socials

Amb l’arribada del mes de setembre i l’inici del nou curs escolar molt a la vora, l’Ajuntament de Massamagrell està preparant diferents ajudes econòmiques perquè les famílies de l’alumnat del municipi noten una mica d’alleujament en les seues carteres.

Aquestes ajudes, a les quals el consistori destina una quantia de més de 165.000 euros, aniran dirigides a la compra del material escolar per a l’alumnat d’Infantil, Primària i Secundària; al reconeixement de l’excel·lència acadèmica per a l’alumnat d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius; al transport escolar, a la realització de pràctiques formatives a l’Ajuntament de Massamagrell, a l’escolarització de bebés de 0-2 anys en escoles infantils des de serveis socials, i a costejar les classes de repàs escolar.

L’alcalde de Massamagrell, Paco Gómez, ha destacat que “setembre sol ser un mes de molta despesa per a la majoria, i enguany encara més a causa de la inflació de preus que estem vivint des de fa uns mesos”. I afig que “des de l’Ajuntament som conscients i volem estar al costat de les famílies per a donar-los un respir a través d’aquestes ajudes”.

Les ajudes al material escolar són les primeres que es llancen, i consisteixen en una bonificació de 60 euros, a justificar en materials que s’hagen adquirit per a començar el nou curs. Segons explica la regidora d’Educació, Araceli Munera: “en anys anteriors les persones beneficiàries d’aquestes ajudes era únicament l’alumnat de Primària. Des de fa uns anys incorporem a l’alumnat de l’ESO, i enguany s’amplien les ajudes de material escolar perquè l’alumnat d’educació Infantil, és a dir, els xiquets i xiquetes de 3, 4 i 5 anys, també puguen sol·licitar-les”.

Les ajudes a l’excel·lència eixiran el mes d’octubre i aniran dirigides a l’alumnat que haja obtingut més d’un huit de mitjana en la valoració final de tota l’etapa que es premia. En aquest cas, cadascuna de les deu persones seleccionades rebrà un total de 300 euros.

A més d’aquestes ajudes, l’Ajuntament de Massamagrell té previst llançar dues noves ajudes pròximament, i que es posen en marxa aquest curs escolar: ajudes als seus estudiants per a costejar el transport i ajudes per a costejar el repàs escolar.

Finalment també es contempla la concessió d’ajudes econòmiques en concepte de l’escolarització a la població infantil de 0 a 2 anys empadronada a Massamagrell i que assistisca a escoles infantils privades autoritzades durant el curs 2022-2023, des del departament de serveis socials, ja que aquest curs escolar, la Generalitat Valenciana cobreix de manera gratuïta l’ensenyament de 2-3 anys en aquestes escoles infantils.

Comenta la notícia