Massanassa inaugura una exposició sobre les “aparellades”

Massanassa inaugura una exposició sobre les “aparellades” i la seua publicació “La Terreta” dins del cicle #20anys20pobles del Museu Comarcal de l’Horta Sud

A més, l’exposició es completa amb una mostra fotogràfica d’imatges de llocs singulars de la localitat.

La Mancomunitat de l’Horta Sud i el Museu Comarcal Josep Ferrís March han presentat aquest matí una nova exposició del cicle #20anys20pobles amb el qual s’està celebrant el 20 aniversari del Museu. En aquesta ocasió el municipi que exposa és Massanassa que proposa una mostra en la qual dona a conéixer les seues “aparellades” i la seua publicació “La Terreta”.


El president de la Mancomunitat i del Museu Comarcal José Cabanes i l’alcalde de Massanassa Paco Comes han sigut els encarregats de presentar la mostra que estarà oberta al públic fins al 14 d’abril amb entrada lliure i amb horari de 10h a 13h i de 17h a 20h dimecres i divendres i de 10h a 13h i de 15h a 18h dimarts i dijous.


El president de la Mancomunitat va destacar la importància de fomentar el “coneixement entre els municipis per a fomentar el sentiment de pertinença”. “La vertebració de la comarca passa pel coneixement dels nostres pobles. Amb aquest cicle d’exposicions estem posant a l’abast de la ciutadania la història i costums de tots els pobles de l’Horta Sud”, ha explicat.


L’exposició dedicada al municipi de Massanassa consisteix en una mostra de l’element tradicional de les “aparellades “, una vestimenta molt característica que enllaça amb el món rural i que presenten els cavalls en moments molt assenyalats com la famosa Cavalcada de Sant Joan.


Així mateix, el contingut de l’exposició inclou la tradicional publicació municipal “La Terreta”, periòdic festiu i literari que data des de l’any 1917 i que es difon anualment al poble. Té molt valor cultural, però també sentimental, on veïns i veïnes del municipi poden traslladar els seus escrits en forma d’article i poesia. A més, completa l’exposició una mostra fotogràfica d’imatges de llocs singulars de la localitat de Massanassa.


Per a l’alcalde de Massanassa, Paco Comes comptar amb el museu comarcal que posa a disposició la Mancomunitat és “una gran oportunitat per a acostar la tradició de cada municipi”. “Un poble sense les seues tradicions no és res i per a nosaltres és molt especial poder mostrar aquest contingut al veïnat de la comarca perquè conega els nostres xicotets tresors”, ha comentat.

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià

Comenta la notícia