Massanassa involucra a la població per a col·laborar en el seu Pla de Control i Gestió Ètica de les Colònies Felines Urbanes

L’objectiu d’este projecte és millorar el benestar animal i fomentar la salut pública, a través d’un control adequat de la gestió de les colònies felines establides en el municipi.

L’Ajuntament de Massanassa, a través de la seua nova regidoria de Benestar Animal, ha dut a terme l’acte de signatura de l’acord de col·laboració amb les persones voluntàries del Pla de Control i Gestió Ètica de les Colònies Felines Urbanes del municipi.

Des de l’administració local s’està treballant en un Pla de Control que conjumina l’objectiu de millorar el benestar animal amb el de fomentar la salut pública.

Tot això, a través d’un adequat protocol d’actuació en les colònies felines. En termes de condicions òptimes en els punts d‘alimentació, d’esterilització, de desparasitació i vacunació, així com de control de l’estat sanitari de les colònies. Es pretén aconseguir un 90% del percentatge d’esterilització durant el transcurs del pròxim any.

Curs formatiu en bones pràctiques

Durant l’acte celebrat passat dimecres al Saló de Plens de la localitat. També es va fer entrega d’un manual formatiu sobre bones pràctiques en la gestió de colònies felines. Amb l’objectiu d’estendre el major coneixement possible sobre les poblacions de gats comunitaris en relació amb les bones pràctiques que han d’aplicar-se en la seua gestió. Un curs que desenvolupa el mètode CER (captura, esterilització i retorn) per a garantir la normativa de salut, protecció i benestar animal.

Projecte a futur

Actualment, i a través de l’expressa signatura del conveni, hi ha 28 persones col·laboradores. Que alimentaran en els quinze punts que s’han creat per a això. Estos punts evitaran que existisquen espais de la via pública usant-se per a alimentar a animals ferals. Una situació que està prohibida per qualsevol persona no autoritzada. Així, l’ajuntament vol conscienciar sobre la importància que resideix en esta acció pel benefici de tota la població.

De la mateixa manera, l’entitat local anima a participar a les persones que desitgen en esta iniciativa, així com ser casa d’acolliment o família adoptiva. Per a això, ha habilitat el següent correu electrònic d’informació i inscripció: colonies.felines@massanassa.es 

Subvenció del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030

Per a poder dur a terme el projecte, l’ajuntament ha treballat per a la consecució d’una subvenció destinada al control poblacional de colònies felines del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 que ascendirà a un total de 56.629,40 euros.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.