Mazón sol·licitarà al Govern una reunió “urgent” per a “avançar” en el lideratge de la indústria valenciana en el PERTE Xip

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha anunciat que la setmana que ve sol·licitarà “per escrit i via urgent” la convocatòria de la Comissió Bilateral Generalitat Valenciana-Estat

Per a “concretar, dissenyar i avançar” en el lideratge del clúster valencià en el Projecte Estratègic de Microelectrònica i Semiconductors, conegut com PERTE Xip.

Així ho ha assenyalat durant l’acte inaugural de l’I València Silicon Fòrum, on tambié ha manifestat el seu compromís personal de impulsar la indústria de microxips i semiconductors de la Comunitat Valenciana.

Durant la seua intervenció, ha apel·lat “a una política d’Estat i a estar tots a l’altura perquè hi ha molt a fer” i ha assenyalat la importància de la coordinació entre les Administracions públiques per a impulsar esta gran indústria.

En este sentit, ha afirmat que Espanya necessita líders en sector estratègics i la Comunitat Valenciana està preparada i disposta per a assumir-lo.

El “I València Silicon Fòrum”, és un esdeveniment organitzat per València Silicon Clúster, la Confederació Empresarial Valenciana, la Universitat de València i la Universitat Politècnica de València, en col·laboració amb la Generalitat i el PerteChip de microelectrònica i semiconductors, en el qual s’han presentat les dos càtedres titularitat de la UPV sobre xips fotònics i disseny microelectrònic i la de la UV, sobre materials avançats per a microxips i el Campus Internacional de Semiconductors. 

A l’acte també han acudit la delgada del Govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, la secretaria d’Estado de Telecomunicacions i Infraestructures Digitals, María González,   la presidenta de CEV Valencia, Eva Blasco; la presidenta del Valencia Silicon Clúster, Mayte Bacete i altres representants empresarials i institucionals.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.