Medi Ambient i Global Nature col·laboren en la conservació de l’aiguamoll de la Marjal dels Moros

El secretari autonómico de Medi Ambient, Fran Quesada, ha visitat la Marjal dels Moros, on ha presentat les actuacions de conservació que la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural està dunt a terme, junt a la Fundació Global Nature en aquest paratge.

La zona va patir un incendi forestal que va afectar bona part de la Marjal dels Moros. Per això, desde llavors, l’Administració autonòmica està realitzant diferents accions per a recuperar el valor natural i recreatiu d’aquest espai, el qual està inclòs dins del Projecte LIFE de conservació d’ocells palustres i del Pla Natura 2000.

En concret, entre les actuacions dutes a terme es troben el fangueo de les parcel·les, amb l’objectiu d’afavorir la incorporació de la matèria orgànica al sòl i possibilitar la regeneració de la vegetació; la restitució i neteja de la infraestructura hidràulica necessària per a la gestió de l’aigua i la neteja i retirada de restes de closos, senyals, cartells i infraestructures afectades per l’incendi.

Així mateix, també s’estan duent a terme las sega de la vegetació, així com el seu triturat i aportació com a biomassa per a la millora de cultius agrícolas, així com l’aportació d’infraestructures per a l’aprofitament de les pastures en la gestió de la vegetació, tal com es va ratificar en un recent acord amb grups de ramaders.

També, des de la direcció general de Medi Natural i Avaluació Ambiental, s’està coordinant el desbrossament per a millorar la visibilitat dels observatoris d’ocells, la millora de les àrees recreatives i l’adequació de llacunes per a fauna aquàtica

En paral·lel a aquestes actuacions, recentment s’ha firmat un conveni de colaboració entre la Conselleria i Global Natural per a la conservació de llacunes i el foment de l’agricultura ecològica alineada amb els plans de gestió de la Xarxa Natura 2000 en la Comunitat Valenciana, i que busca donar continuïtat a aquestes mesures ja realitzades.

Aquesta entitat, que recentment ha sigut guardonada amb el Premi Internacional Ramsar 2018 al “Ús racional dels aiguamolls” dins de la 13ª Reunió de la conferència de les Parts de la Convenció de Ramsar en Dubái, ha mostrat el seu agraïment a la Conselleria pel suport rebut. De fet, es tracta de la primera fundació espanyola que rep aquest tipus de condecoració.

Totes aquestes actuacions, i algunes més programades per als següents mesos, s’emmarquen en les actuacions previstes en el pla director de la Marjal, per a l’execució de la qual la Conselleria està buscant la col·laboració d’altres departaments de la Generalitat i entitats públiques.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.