Meliana participarà en la gestió de l’aigua del motor de l’Ermita

L’Ajuntament de Meliana participarà en la gestió de l’aigua del motor de l’Ermita d’acord amb el conveni firmat al gener amb la comunitat de regants. Aquest motor es troba dins del nucli urbà, pròxim a la CV-300, i rega les terres del nord-est del terme.

Com explica l’alcalde i responsable d’Urbanisme, Josep Riera:Atesos els últims episodis relacionats amb als efectes del canvi climàtic i vinculats a l’aigua. Des de l’Ajuntament s’ha considerat estratègica la participació de la institució en la gestió d’alguns dels motors. Especialment els que es troben dins del nucli urbà i, sobretot, els ubicats al nord-est”.

Cal recordar que aquesta zona és la que pateix més problemes als soterranis dels edificis quan el nivell freàtic està molt alt. Com ha ocorregut els últims dos anys. Aquests dies s’ha procedit a la reparació i posada en marxa del motor. Que ha suposat una inversió d’uns 17.500 € de què, d’acord amb el conveni, s’ha fet càrrec l’Ajuntament.

En aquest sentit, el màxim responsable incideix: Tindre aquesta participació en la gestió del motor ens permet plantejar-nos accions puntuals de regulació de les aigües del subsol d’acord amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer. L’administració competent en les aigües subterrànies. També caldrà estar atents a la situació contrària com puga ser un període sequera”. En aquest sentit, si bé els últims anys a l’Horta no hi hagut problemes d’aigua. La situació podria ser diferent si continua sense ploure d’una manera regular.

Gestió de l’aigua

D’altra banda, també vinculat a la gestió de l’aigua. En aquest cas les inundacions causades per les pluges torrencials pròpies del nostre clima. També dels efectes del canvi climàtic, l’Ajuntament ja té elaborat un projecte de millora hidràulica del camí del Barranquet.

Respecte d’això, l’alcalde concreta: Sempre hem dit que aquest camí és una de les eixides naturals de l’aigua del nostre terme cap a la mar. Juntament amb tota la xarxa de séquies. Per això, les mesures que s’hi contemplen ajudaran a l’evacuació en situacions excepcionals”. La previsió és presentar les primeres actuacions quan es publique la línia de subvencions per a enguany que la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica convoca amb aquesta finalitat.

Finalment, Riera conclou: “Pel que fa a les ajudes municipals a les comunitats de veïns de Meliana afectades per les filtracions causades pel nivell freàtic, l’Ajuntament ja n’hem procedit al pagament”. Cal recordar que Meliana ha sigut el primer municipi a implementar ajudes amb aquesta finalitat.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.