Més de 2.500 alumnes de Xirivella gaudeixen de la Mostreta Escolar

En aquesta edició s’ha ampliat per primera vegada a l’alumnat de 0 a 2 anys

Aquest divendres ha conclòs la Mostreta Escolar de Xirivella, que està inclosa dins de la Mostra Internacional de Pallasses i Pallassos. L’alumnat de tots els centres d’Educació Infantil i Primària de la localitat han gaudit dels espectacles clown durant les dues últimes setmanes. En total, més de 2.500 xiquetes i xiquets d’entre 0 i 11 anys han passat per la Mostreta. Com a novetat, el festival s’ha ampliat enguany als centres educatius de 0 a 2 anys, tant públics com concertats.


“La Mostra de Pallasses i Pallassos és la gran cita cultural de Xirivella i la Mostreta és la millor manera que els xiquets i xiquetes de la nostra localitat descobrisquen el món pallasso. És important que s’endinsen des de xicotets en la cultura. Per això, sumant la Mostreta i la campanya Anem al teatre, l’alumnat dels col·legis de Xirivella acudeix al teatre almenys dues vegades a l’any”, sosté Roberto Romero, regidor de Cultura.


En total s’han dut a terme 19 sessions de quatre espectacles diferents de gran qualitat adaptats a cada franja d’edat. Per al públic d’Infantil, fins a 5 anys, s’ha comptat amb la companyia de Rosana Mira, que ha representat dues obres diferents dissenyades especialment per a la primera edat.

L’alumnat de 1r a 4t de Primària ha presenciat Ridi, pagliaccio, de la companyia A Saco Produccions, que compta amb importants guardons en la Circada (Sevilla), en el FestiClown (Santiago de Compostel·la), Teatre Paco Rabal (Pinte), Festival de Nassos (Granada), La Carlota (Còrdova), Festival del Cric (Barcelona) i van ser finalistes dels premis MAX. Per a 5é i 6é de Primària han actuat Les Pituiser amb l’espectacle Les emprenedores, la directora de les quals, Merche Ochoa, és Premi Nacional de Circ 2014.


CLOWNFERÈNCIES
A més de la Mostreta, la Mostra de Pallasses i Pallassos també ha oferit altres iniciatives per a l’alumnat de Xirivella. Més de 250 joves de 4t d’ESO dels instituts de la localitat han participat en les Clownferèncias, sis de xarrades a càrrec de l’Escola de Clown Filles i Fills d’Augusto en la qual parlen de relacions personals i igualtat des de l’òptica i el llenguatge pallasso. També per a Secundària s’han realitzat dos tallers clown per als alumnes de batxillerat de l’IES Ramon Muntaner inscrits en l’optativa de teatre.
La Mostra de Pallasses i Pallassos afronta el seu últim cap de setmana amb tres espectacles gratuïts a l’aire lliure i dos més de sala, aquest dissabte amb l’actuació de Guillem Albà i la clausura del diumenge amb José Corbacho, per a la qual es van esgotar les entrades en poques hores.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.