Més de 250 professionals de l’Hospital La Fe descobreixen la història de València Biblioteca

Més de 250 professionals de l’Hospital La Fe descobreixen la història de València dins de les activitats culturals organitzades per la seua Biblioteca

• Passejos per la València àrab, jueva, modernista i republicana per a celebrar 30 anys de foment de la lectura dins de l’hospital

• La Biblioteca “Pepa Salavert” compta amb més de 13.000 exemplars de tots els gèneres

La Biblioteca “Pepa Salavert” de l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe compleix trenta anys d’activitat i ho ha volgut celebrar al costat dels professionals del Departament de Salut València La Fe amb una sèrie d’activitats culturals.

Més de 250 professionals han pogut recórrer la ciutat de València a través de diferents períodes de la seua història, de la mà del professor de Filosofia, Albert Pitarch Navarro. Huit passejos, dos per període, en els quals els assistents han descobert la València àrab, jueva, modernista i republicana.

Segons explica Aure Lluch, bibliotecària de l’Hospital La Fe, amb aquestes activitats “hem volgut agrair a tots els professionals, usuaris i usuàries de la nostra biblioteca el que ens hagen acompanyat durant aquests trenta anys. Sempre amb en el compromís de fomentar la lectura com a instrument per a millorar l’estat de salut físic i sobretot mental. A més de reconéixer la labor i dedicació dels professionals del departament, en aquests dos anys de pandèmia.”

30 anys de promoció de la lectura a l’Hospital La Fe

La Biblioteca Pepa Salavert de l’Hospital La Fe deu el seu nom a la seua fundadora i primera bibliotecària de l’hospital. Està situada dins del mateix centre i alberga més de 13.000 exemplars entre llibres catalogats i sense catalogar del fons de la biblioteca. D’aquests, més de 4.000 són de literatura infantojuvenil.

Durant aquests trenta anys 3.937 professionals del centre hospitalari han tret el seu carnet de la biblioteca, “de la qual poden continuar fent ús fins i tot després de jubilar-se”, explica Aure.

La Biblioteca va tancar les seues portes a pacients i familiars al març de 2020 per la COVID19 i va tornar a obrir-les el mes de març de 2022. El mes de juny passat de 2022 va batre el rècord de préstecs, amb un total de 1.607 llibres en préstec, dels quals 1.296 són llibres prestats a adults, i 311 a xiquetes i xiquets.

Entre les activitats que realitza, destaca un carret mòbil que visita les plantes d’hospitalització pediàtrica per a potenciar d’una manera personalitzada, la lectura entre els pacients més joves. Des de la biblioteca se’ls aconsella i es realitzen xicotetes activitats lúdic-culturals juntament amb el personal de la Unitat Pedagògica Hospitalària.

La Biblioteca Pepa Salavert s’enquadra dins de l’Àrea d’Atenció a la Ciutadania. La seua directora, Susana Gómez-Leyva, assenyala que aquest servei, “és tant per a pacients com per a familiars i professionals, i és un al·licient en la seua rutina hospitalària. De fet, la Biblioteca pretén ser un element més de suport i intenta minimitzar l’impacte que pateixen, sobretot, els i les pacients pediàtrics a la seua arribada a l’hospital”.

Comenta la notícia