Més de 400 xiquets visiten El bus de la llengua a Alzira

Ahir finalitzava l’activitat programada per la Regidoria de Promoció del Valencià de l’Ajuntament d’Alzira, El Bus de la Llengua dins de la campanya «SEMPRE TEUA, La teua llengua» de la Conselleria d’Educació.

Al llarg de dos dies, el Bus de la Llengua ha repartit el material de difusió de la campanya: xapes, samarretes, llapis etc. A més, ha disposat de monitors per a la realització d’activitats lúdiques, amb una clara vocació de foment d’actituds positives envers la llengua.

La ubicació de l’autobús ha sigut la zona de la Mancomunitat de la Ribera (carrer del Taronger, al costat de la plaça Elisa Ramírez), el dia 22 de febrer, i la plaça del Carbó, enfront de l’Ajuntament, el 25 de febrer.

Des de les 9.20 del matí fins a les 4 de la vesprada, els alumnes dels centres educatius d’Alzira han realitzat activitats i tallers amb els monitors del Bus de la Llengua. «Els tallers dissenyats pretenen ser divertits, inclusius, creatius, motivadors i participatius. Per això, dels més menuts als més majors, han pogut fer activitats lúdiques i d’estima per la llengua, i han viscut una experiència de la qual guarden un bon record», ha explicat la regidora de Promoció del Valencià de l’Ajuntament d’Alzira, Ginestar. «Cal destacar que este autobús recorre diferents municipis de la Comunitat Valenciana i té per objectiu que tota la població valenciana se senta orgullosa de tindre també el valencià com a llengua oficial», ha conclòs Ginestar.

La primera jornada es van acostar fins a la plaça Elisa Ramírez, un total de 200 xiquets en grups de 25, de les escoles: García Lorca, Gloria Fuertes, Ausiàs March i també van assistir dos grups d’alumnes del Rei En IES Jaume
En el cas de la jornada d’ahir dilluns van ser poc més de 200 els participants de les escoles de Tirant Lo Blanc, Lluis Vives, La Purísima i C.E. Xúquer.

SEMPRE TEUA. LA TEUA LLENGUA
Sempre teua. La teua llengua és el nom de la campanya institucional de promoció del valencià de la Generalitat Valenciana.
La campanya va ser presentada el 26 de setembre de 2017, coincidint amb la celebració del Dia Europeu de les Llengües, i s’estendrà fins a la primavera de 2019 amb tot un seguit d’activitats que es podran seguir des d’esta pàgina web: http://www.sempreteua.gva.es/

La Generalitat té el deure estatutari de protegir i recuperar el valencià, així com de garantir-ne l’ús normal. Per tot això, es pretén incrementar el nombre d’usuaris i els usos en els parlants, i alhora incrementar el prestigi social de la llengua pròpia.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.