Més de 700 escolars participen en una plantació d’arbres a Mislata

Els xiquets i xiquetes són els protagonistes del dia plantant exemplars d’arbres autòctons i realitzant activitats per a celebrar el Dia de l’Arbre i dels Boscos

Carlos F. Bielsa: “És molt important educar en valors respectuosos amb el Medi Ambient des de la infància i, en aquest sentit, els col·legis fan un treball primordial”

La regidoria de Medi Ambient i l’empresa pública Nemasa han organitzat un any més la commemoració del Dia de l’Arbre i del Dia dels Boscos amb escolars de primer i segon de primària de tots els col·legis de la ciutat. Una jornada festiva i reivindicativa, que s’havia hagut d’ajornar pels episodis recents de mal temps, amb l’objectiu de conscienciar sobre la importància que tenen els recursos forestals i el respecte cap als arbres. La celebració, organitzada en dos dies, reuneix més de 700 escolars en les zones verdes del PAI Quint II, on els xiquets i xiquetes, agrupats per classes, han plantat mig centenar d’arbres d’espècies autòctones.

L’alcalde, Carlos F. Bielsa, la regidora de Medi Ambient, Mercedes Caballero, i el Director General de Nemasa, Fernando Díaz, s’han sumat a la celebració i han ajudat també als xiquets i xiquetes a plantar els seus arbres. “Plantar un arbre és una de les accions més importants que es poden realitzar per a frenar la petjada de carboni en l’atmosfera, a més de col·laborar per a reforestar i recuperar espais naturals, i ajudar a conscienciar des d’edats primerenques sobre la importància de protegir el nostre planeta”, ha afirmat Bielsa.

Un altre dels grans atractius per a commemorar el Dia de l’Arbre i dels Boscos, és el concurs de microrelats il·lustrats en el qual també han participat les diferents classes de 1r i 2n de primària, l’alumnat de la qual havia d’escriure una xicoteta història i plasmar-la en un mural utilitzant fulles. Les classes dels tres treballs que resulten guanyadors rebran de premi de material didàctic sobre el medi ambient. I tot això, es completarà amb altres activitats digitals per a realitzar en els propis centres i a l’entorn del parc del Canaló, el gran pulmó verd de Mislata.

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià

Comenta la notícia