Milers de persones reivindiquen la llengua en les Trobades d’Escoles en Valencià de l’Horta Nord 2024, a Burjassot

Un matí espectacular per a una trobada multitudinària, festiu i reivindicatiu.

Burjassot ha acollit, en el matí del diumenge 21 d’abril, la festa central de les Trobades d’Escoles en Valencià de l’Horta Nord 2024

Un matí que coronava un cap de setmana carregat d’actes organitzats per Escola Valenciana, en col·laboració amb l’Ajuntament de Burjassot, a través de la regidoria de Promoció del Valencià que dirigeix Estefanía Ballesteros.

Amb el lema ‘Fem poble. Parlem Valencià’, milers de persones han respost a la crida dels Trobades acudint a Burjassot, procedents de nombroses poblacions de la comarca.

El matí festiu i reivindicatiu per un ús del valencià en l’àmbit escolar, ferm, compromés i sense restriccions, va començar amb dues cercaviles que van desembocar al mateix temps en la plaça de l’Ajuntament. Obria la multitudinària comitiva que va començar el seu itinerari des de l’IES Vicent Andrés Estellés una gran pancarta dels Trobades que portava l’alcalde de Burjassot, Rafa García; la regidora de Promoció del Valencià, Estefanía Ballesteros; Pablo Montaner i Brotons, vicepresident de Escola Valenciana i diferents regidors i regidores de la corporació municipal.

Li seguien els representants de tots els col·legis i instituts presents, a més de la música de l’Agrupació Musical Les Sitges, del tabalet i la dolçaina, grups de Muixeranga, batucada, etc… Rebuts per Carles Cano i Noelia Sanfélix en una abarrotada plaça d’Emilio Castelar, la jornada va continuar amb tots els llocs informatius dels col·lectius implicats en la Trobada i nombroses taules en què les escoles i instituts tenien preparats tallers de manualitats molt curiosos i creatius.

En uneixes Trobades en les quals el Centenari de Vicent Andrés Estellés ha tingut un protagonisme notable, cap a les 13.30 h, va tindre lloc la inauguració de l’escultura commemorativa del 100 aniversari del naixement del poeta de Burjassot.

En l’elaboració de la nova escultura, que es troba a l’inici del passeig de Concepción Arenal, han col·laborat nombrosos centres educatius de l’Horta Nord. En presència dels familiars d’Estellés, l’alcalde de Burjassot, Rafa García i Àngel Martí, en representació de Escola Valenciana, van descobrir l’escultura que representa les icòniques ulleres d’Estellés i que estan situades de manera que, si es mira a través d’elles, es veu l’estàtua de bronze del poeta, situada en la plaça.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.