Mislata, capital dels escacs durant tota la setmana

La 55a edició del Torneig d’Escacs “Vila de Mislata” reuneix algunes de les millors figures d’aquest esport

El Centre Sociocultural La Fàbrica acull des d’aquest dilluns una nova edició del prestigiós Torneig d’Escacs “Vila de Mislata” i durant tota la setmana reunirà uns 226 jugadors i jugadores en una intensa competició que culminarà dissabte que ve amb el lliurament de premis. Aquesta és l’edició número 55 d’aquest torneig internacional que organitza cada any el Club d’Escacs Mislata, afermant-se com un dels campionats més importants de tota la Comunitat Valenciana.

Els i les participants, de fins a catorze nacionalitats diferents i de tots els racons d’Espanya, s’organitzen al voltant de 3 tornejos segons la seua puntuació ELO FIDE, sent el Torneig Al qual agrupa els jugadors de major nivell. En aquesta ocasió, a més, participen també alguns mestres internacionals que li donen més prestigi, encara si cap, al torneig. En aquesta línia, José Castro, Vicepresident del Club i Director del torneig, afirma que “un any més, el Torneig d’Escacs Vila de Mislata està sent tot un èxit tant des del punt de vista organitzatiu com per la qualitat dels jugadors i jugadores participants”.


Des del govern municipal, l’alcalde, Carlos Fernández Bielsa, ha volgut mostrar el suport del consistori a aquest torneig perquè, segons afirma, “és un dels esdeveniments esportius més importants que s’organitzen a la nostra ciutat, ja no sols per l’alta participació, sinó també perquè fa que es continue mantenint visca l’essència d’aquest esport, els escacs, que en el nostre municipi és tan important, i des de l’ajuntament continuarem donant suport a aquest esdeveniment any rere any per a continuar situant a Mislata en l’epicentre d’aquest esport a nivell nacional”.

La clàssica cita de Mislata inclou també un torneig de partides ràpides, que tindrà lloc durant la vesprada del dissabte, i un torneig escolar sub-16 que se celebrarà en la jornada del diumenge i en el qual participaran al voltant de 80 xiquets i xiquetes d’un alt nivell i que asseguren la pedrera d’aquest esport.

Comenta la notícia