Mompó exigeix a l’alcalde de Paterna emprendre mesures urgents per a frenar la degradació de les coves

Mompó: “El Partit Popular sí que té un compromís amb el nostre patrimoni”

El portaveu popular reiterarà, en el pròxim ple de la Diputació de València, la petició del seu grup d’elaborar un catàleg provincial de patrimoni en el qual es recullen les necessitats d’intervenció”

Mompó recorda, en la seua visita a Paterna, les recomanacions emeses pel Síndic de Greuges per a preservar les coves i qualifica de “increïble” que “el lloc més simbòlic del municipi, declarat BIC en 1971, estiga caient-se a trossos”

El portaveu del Partit Popular en la Diputació de València, Vicente Mompó, ha exigit a l’alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, actuacions immediates per a frenar la degradació de les coves de Paterna.

“Sagredo està obviant les recomanacions del Síndic de Greugues, al qual, recentment, des del PP en les Corts, s’ha elevat una nova queixa formal”, ha criticat Mompó, qui ha qualificat de “lamentable” la desídia de l’Ajuntament de Paterna, de la Generalitat i de la pròpia Diputació amb l’entorn protegit de les coves de Paterna, que “a més de patrimoni cultural, declarat Bé d’Interés Cultural en 1971, són un símbol per al municipi”.

En aquesta línia, el portaveu popular ha anunciat que el seu grup demanarà en el pròxim ple de la Diputació de València que la institució provincial prenga mesures per a frenar la deterioració del conjunt patrimonial de les coves. I ha detallat que insistiran en la seua proposta d’elaborar un catàleg provincial de patrimoni, tant públic com privat, de tota la província de València, en el qual es recullen les necessitats d’intervenció i la urgència de la mateixes, amb el compromís de dotar de pressupost per a atendre els casos més urgents.

“Aquesta va ser una de les nostres condicions per a abstindre’ns en el pressupost de la Diputació de València per a 202, però ha passat mig any i no sabem res sobre aquest tema, malgrat haver preguntat”, ha detallat el portaveu del PP.

D’altra banda, Mompó, qui ha visitat hui les coves, de la mà de l’Associació de Veïns de les Cuevas de la Torre, i acompanyat per la portaveu popular a Paterna, María Villajos, i altres membres del partit de la localitat, ha lamentat que els ciutadans de Paterna s’hagen de mobilitzar per a exigir assumptes tan obvis com és que l’Ajuntament vetle pel manteniment del patrimoni.

“En aquest cas, a més, moltes d’aquestes coves són habitatges particulars en les quals quan plou, per exemple, els veïns veuen com les seues cases s’inunden”, ha apuntat.

Per a concloure, el portaveu popular ha censurat que les coves i la torre de Paterna haurien de ser “un atractiu del municipi i no obstant això l’ajuntament està permetent que caiguen a trossos”

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià

Comenta la notícia