Mompó (PP) anuncia accions en tots els municipis afectats per l’eliminació de jutjats de violència de gènere

El president del PP a la província de València, Vicent Mompó, explica que es presentaran iniciatives per a derogar el decret mitjançant el qual se suprimeixen els jutjats de violència de gènere de Carlet, Xátiva, Montcada, Catarroja, Picassent i Quart de Poblet i lamenta que el Govern publique en el BOE aquesta llei, “sense explicacions prèvies i una setmana abans del 25N”


Mompó considera que “encara que hauria d’haver sigut el primer a pronunciar-se pel càrrec que ostenta” és una “bona notícia” que l’alcalde socialista de Xàtiva s’haja mobilitzat en contra del decret.


La setmana vinent el PP continuarà amb accions reivindicatives a Quart de Poblet, Carlet, Montcada, Catarroja i Picassent.

El president del Partit Popular a la província de València, Vicent Mompó, ha anunciat accions en tots els municipis afectats per l’eliminació de competències de violència de gènere en els seus jutjats. Mompó,que ha recordat que dimarts passat es va reunir, al costat del senador Fernando de Rosa, i el diputat, Luis Santamaría, amb representants de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats a Xàtiva, ha detallat que “es realitzaran reunions similars en tots els municipis de la província de València afectats per la supressió de les competències de violència de gènere”. A més de Xàtiva, el PP provincial traslladarà les accions reivindicatives a Quart de Poblet, Carlet, Montcada, Catarroja i Picassent”.

“És necessari revocar el decret (Reial decret 954/2022 de 15 de novembre publicat en el BOE Número 27, de 16 de novembre de 2022) que estableix que els partits judicials de Quart de Poblet, Carlet, Xátiva, Montcada, Catarroja i Picassent deixaran de tindre competències en matèria de violència de gènere, passant a dependre dels partits judicials de València, Alzira, Paterna, Sueca i Torrent respectivament”, ha explicat Mompó, qui ha assegurat que el PP presentarà iniciatives en tots els municipis afectats, en la Diputació de València, en les Corts Valencianes i al Senat i Congrés per a restablir la ubicació dels jutjats de violència de gènere.

D’altra banda, el portaveu popular ha qualificat de “bona notícia” que la visita a Xàtiva de representants del Partit Popular provocara la “reacció immediata” de l’alcalde socialista de la localitat, Roger Cerdà, qui s’ha sumat a l’oposició del Partit Popular i a la dels diferents col·lectius, al fet que les competències en matèria de violència de gènere del jutjat de Xàtiva es traslladen a Alzira. “Sent l’alcalde hauria d’haver sigut el primer a pronunciar-se, però, encara que ha anat a rebuf, és important que haja reaccionat”, ha criticat.

“Quan parlem de violència de gènere no es pot escatimar en recursos, ni pensar a estalviar mitjans materials i personals en els jutjats. És lamentable que el govern de Sánchez aplique la seua falsa moral també en la xacra de la violència de gènere, tant amb la nova llei del ‘sí que és sí’ com amb l’eliminació de competències en els diferents jutjats”, ha conclòs el polític popular.

Comenta la notícia