Mónica Oltra, ha anunciat que s’aprovarà el decret del president de la Generalitat per a limitar les reunions a una única unitat familiar

La portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha anunciat que de manera imminent s’aprovarà el decret del president de la Generalitat, Ximo Puig, per a limitar les reunions a una única unitat familiar.

La mesura, que el Consell volia adoptar juntament amb l’avançament del toc de queda a les huit de la nit, s’aprovarà finalment en solitari mentre el Govern central no canvie d’opinió i modifique l’actual ordenament que fixa aquest toc de queda a les deu.

Respecte a les trobades familiars es limitaran al mateix nucli de convivència. La limitació tindrà les següents excepcions:

Les persones que conviuen soles. Estes pot formar part d’una única unitat de convivència ampliada. Cada unitat de convivència pot integrar solament a una única persona que viva sola.

La reunió de persones menors d’edat amb els progenitors, a casa que visquen en domicilis diferents

La reunió de persones amb vincle matrimonial o de parella que viuen en domicilis diferents.

La cura, l’atenció o l’acompanyament a persones menors d’edat, persones majors o dependents, amb discapacitat o especialment vulnerables, per motius justificats.

Estes mesures es van ficar damunt la taula en la reunió interdepartamental del Consell del passat 19 de gener, els consellers, van comentar la mesura, atés que quasi el 60% dels contagis es produeix en l’entorn domiciliari.

Es tracta d’una mesura que serà recollida en les pròximes hores en un decret del president de la Generalitat, tal com ha avançat aquest migdia Mónica Oltra, en la roda de premsa posterior al ple del Consell.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.