Naix en BIOPARC un dels primats més amenaçats d’Àfrica

Aquest estiu està sent especialmente il·lusionant per a tot l’equip de BIOPARC, perquè continuen succeint-se naixements realment importants. En aquesta ocasió ha sigut Abuja, una de les dues femelles adultes del grup reproductor de dril (Mandrillus leucophaeus), qui ha donat l’alegria en parir una nova cria. 

La nombrosa família de deu membres la completa el mascle dominant Rafiki, la femella Kianja i la prole. Amb la seua participació en el programa europeu d’espècies en perill (EEP), el parc valencià s’ha consolidat en aquests anys com a referent en la conservació ex situ d’aquesta amenaçada espècie.

El dril és un dels primats en major perill d’extinció d’Àfrica. Inclòs en la llista roja de la UICN (Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa), es tem que, amb una població inferior a 4.000 individus i amb tendència descendent, la seua situació passe a considerar-se “crítica”. Principalment preocupant és la seua extremada fragmentació, la pèrdua d’hàbitat i la caça furtiva, així que cada naixement representa un èxit cap a la seua supervivència. En una de les seues principals col·laboracions de conservació in situ, la Fundació BIOPARC actua sobre el bosc d’Ebo (Camerun). En aquesta valuosa zona, a més de protegir els goril·les, s’està afavorint el desenvolupament dels grups de drils que l’habiten.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.