Naix la primera tortuga marina en el campament que alberga l’únic niu de l’espècie a Espanya

Naix la primera tortuga marina en el campament que alberga l’únic niu de l’espècie a Espanya

La tortuga “Hope” va nàixer en la matinada del diumenge, l’endemà passat de l’obertura del campament de custòdia a la platja de la Punta, al Parc Natural de l’Albufera

Aquest és el primer naixement en llibertat de l’únic niu localitzat al Mediterrani espanyol en 2022


El campament tortuga va il·luminar aquest cap de setmana el seu primer naixement. La tortuga “Hope” va nàixer tres dies després de l’obertura de l’operatiu que s’encarrega de la custòdia i cura d’un centenar d’ous a la platja de la Punta, dins del Parc Natural de l’Albufera, i en la qual va participar el director general de Medi natural, Julio Gómez.

El naixement en el campament tortuga, organitzat per l’ONG Xaloc i la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Transició Ecològica i Emergència Climàtica, suposa el primer en llibertat de l’únic niu d’aquesta espècie localitzat enguany a Espanya.

Concretament, es tracta de la posada de 131 ous detectada el passat 26 de juliol a la platja els Ortigues de Guardamar del Segura. En aqueix moment 31 dels ous es van traslladar a les instal·lacions del Oceanogràfic, mentre que la resta es van enterrar a la platja de la Punta per a assegurar la viabilitat del niu en tractar-se d’una àrea protegida.

L’arribada de “Hope” es produeix a penes quatre dies després del naixement de la primera tortuga -l’única que ha aconseguit sobreviure- en l’aquari valencià i que va posar de manifest l’avançat desenvolupament embrionari dels ous.

Tant aquesta primera tortuga, com les que aconseguisquen fer eclosió a partir d’ara, seran portades al Oceanogràfic per a certificar el seu bon estat. Els voluntàries i voluntaris continuaran vigilant el niu durant tota la setmana a l’espera de nous naixements.

La cura dels ous d’aquesta espècie amenaçada és possible gràcies al lideratge de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Transició Ecològica i Emergència Climàtica i l’ONG ‘Xaloc’, amb la col·laboració d’entitats com Paradores, Sintac Recycling, Herbolari Navarrés, Singularu, Ribé Salat i Decathlon.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.