NCLIVA i Fundació VCF demostren els beneficis de l’exercici físic

El projecte ‘Exercici físic personalitzat, la clau per envellir millor’, de l’Institut d’Investigació Sanitària Incliva i la Fundació València CF, ha demostrat els enormes beneficis de l’exercici físic en persones majors de 70 anys.

Durant nou mesos, un grup d’exfutbolistes i socis del València CF ha participat en un programa d’entrenament dissenyat per a millorar la seua resistència, força, coordinació, equilibri i flexibilitat.

Entre els participants es troben figures mítiques del futbol com Forment, Guillot i Carmen Arce, coneguda com ‘Kubalita’.

El Dr. Fernando Millán, del Grup d’Investigació en Exercici, Nutrició i Estil de Vida Saludable d’Incliva, ha presentat els resultats del projecte, destacant la millora significativa en la qualitat de vida i el benestar emocional dels participants.

A més, Mariola Penadés, directora general d’Investigació i Innovació de la Conselleria de Sanitat, ha subratllat la importància de la medicina personalitzada. Gràcies a la transformació digital, les intervencions i tractaments poden adaptar-se millor als hàbits i estils de vida de cada individu.

L’esdeveniment també ha comptat amb la presència d’autoritats de l’àmbit sanitari, social i esportiu, que han aplaudir aquesta iniciativa innovadora que promou un envelliment saludable i actiu. Així, el programa ha confirmat la seua efectivitat per a aconseguir l’objectiu previst: previndre o revertir l’estat de fragilitat en els majors que han participat. 

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.