Nit Europea dels Museus

L’Ajuntament i la Diputació donen la veu a migrants que contaran la seua història durant la Nit Europea dels Museus

En el Museu de Prehistòria, el pròxim dissabte 20 de maig, en el marc del Dia Internacional dels Museus

La Regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració de l’Ajuntament ha participat en l’organització d’una activitat que es desenvoluparà en el Museu de Prehistòria de la Diputació de València. Per parlar d’històries de migració presents i connectar-les amb les experimentades per la humanitat en el passat. Esta iniciativa se celebrarà durant la Nit Europea dels Museus. El pròxim 20 de maig, en el marc del Dia Internacional dels Museus. I se sumarà a altres accions que es duran a terme en els museus municipals.

´Tòtems: orígens i camins encreuats

La proposta per acostar a la ciutadania “Històries Migrants” es gesta en el Projecte ´Tòtems: orígens i camins encreuats. En el qual col·laboren tècnics i tècniques de l’àrea de convivència intercultural de l’Ajuntament. Professionals del Museu de Prehistòria, i 10 entitats de persones migrants amb l’objectiu d’analitzar la universalitat de les migracions i els elements d’identitat cultural. Esta iniciativa, que també pretén promoure els contactes culturals i l’acostament de la població migrant al museu. S’obrirà al públic en general dissabte amb converses amb persones que han migrat i aportaran informació i compartiran records d’éssers estimats i moments viscuts.

En paraules de la regidora de Cooperació al Desenvolupament i Migració, Maite Ibáñez. “Es tracta d’oferir a la ciutadania una relectura intercultural de les col·leccions dels museus, i d’analitzar les migracions al llarg del temps”. Amb este objectiu, també es desenvoluparan visites pel museu, comentades amb perspectiva intercultural, tallers didàctics i danses i música del món. 

La Nit europea dels Museus és un esdeveniment patrocinat pel Consell d’Europa, el Consell Internacional de Museus (ICOM) i la UNESCO que té com a fi fer dels museus espais atractius per a totes les persones.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.