Nomdedéu: “La Comunitat Valenciana té en l’actualitat el major nombre de persones ocupades des de 2008”

Les dades confirmen la superació de la pandèmia i de tots els llocs de treball que es van destruir en aqueix momento i la recuperació, almenys en l’àmbit laboral, de la crisi econòmica de 2007 i 2008

Més de la meitat (58,18%) del total de la població de la Comunitat Valenciana és troba actualment treballant

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha valorat les dades de l’Enquesta de Població Activa (EPA) del segon trimestre de 2022 fetes públiques aquest dijous per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Nomdedéu ha destacat la satisfacció del Consell per unes dades que confirmen, segons ha manifestat, “no sols la superació de la pandèmia i de tots els llocs de treball que es van destruir en aqueix moment, sinó de la completa recuperació, almenys en l’àmbit laboral, de la crisi econòmica de 2007 i 2008”.

El director general de Labora ha indicat, en aquest sentit, que la “Comunitat Valenciana compta hui amb el major nombre de persones ocupades des de l’any 2008”. Així, ha detallat que la EPA reflecteix que hi ha 2.167.900 persones treballant, de les quals 12.100 s’han incorporat durant aquest últim trimestre.

“Això implica, ha subratllat Enric Nomdedéu, que més de la meitat (el 58,18%) del total de la població de la Comunitat Valenciana es troba treballant o en cerca activa de treball”.

No obstant això, Nomdedéu, ha matisat que aquest trimestre hi ha hagut un lleuger increment de les persones desocupades (+800), fonamentalment dones de les comarques d’Alacant (+4.500).

Quant a sectors, com era previsible, el major increment de l’ocupació s’ha registrat en el sector serveis (+11.000 persones), seguit de construcció i agricultura, mentre que s’experimenta una lleugera disminució de la indústria.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.