Obres Públiques té a la Ribera Alta projectes i actuacions en marxa en infraestructures i mobilitat per valor de 37 milions d’euros

Arcadi España ha presentat a responsables municipals de la zona el pla d’actuacions del seu departament a la comarca

El principal objectiu és potenciar la mobilitat sostenible i millorar els eixos vertebradors

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha informat els alcaldes i alcaldesses de la Ribera Alta que el seu departament té entre projecte i actuacions en marxa en matèria de mobilitat i infraestructures, inversions a la comarca per valor de 37 milions d’euros.

Acompanyat per la directora general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible, Roser Obrer, el conseller s’ha reunit telemàticament amb responsables muncipals de la Ribera Alta “per a compartir el full de ruta de la Generalitat Valenciana per a la comarca quant a actuacions de la Conselleria”.

Segons ha explicat Arcadi España, l’objectiu principal d’aquestes actuacions de la Conselleria “és potenciar la mobilitat sostenible i millorar els eixos vertebradors de la comarca”.

Amb aquesta finalitat, el conseller ha subratllat que es vol potenciar les maneres no motoritzades ja que per l’estructura territorial de la comarca es registren freqüents desplaçaments de curta distància i té una topografia i climatologia favorable a aquesta mobilitat.

En aquest sentit, s’enquadra l’actuació en les vies verdes Carcaixent-Xàtiva, i la futura via Ribera-*Costera. Al costat d’aquestes grans actuacions s’han planificat andanes ciclovianants de millora de la connectivitat a pols importants de desplaçament: àrea industrial sud d’Alzira, estació de metro de Massalavés o millora Alzira-Algemesí.

A aquest objectiu es dirigeixen també les actuacions de millora d’integració urbana de les travessies de Real, Montroi i Massalavés, o La Barraca. Així mateix, també destaca la redacció del Pla de Mobilitat de la Ribera, instrument integral per a la formulació i consens entorn de la mobilitat.

Entre la millora dels eixos vertebradors de la comarca s’inclouen actuacions com el nou accés Nord a Carcaixent de la A-7, la ronda Oest de Carlet, la millora de la Ronda de l’Alcudia, la rehabilitació prevista en les carreteres Almussafes-Benifaió, o la variant de Guadassuar i d’Alzira.

A més, s’han programat dues pantalles acústiques a Alzira dins de les actuacions de modernització viària que la Generalitat està executant dirigides a mitigar els impactes acústics de la xarxa de carreteres d’acord amb els estàndards europeus en aquesta matèria.

Finalment, el conseller ha qualificat de molt important aquesta primera reunió que manté amb els alcaldes de tota una comarca “per a compartir la planificació de la Conselleria en la zona i poder tindre la col·laboració dels màxims representants municipals per a dur-la a terme de la forma més eficaç i productiva per als veïns i veïnes de la comarca”.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.