Paiporta commemora la memòria històrica amb una setmana d’activitats culturals

Les VIII jornades de la Memòria Històrica, del 3 a l’11 d’abril, arranquen amb la inauguració de l’exposició ‘Por, Silenci. Conservem la memòria’ d’Isabel Arcas Garrigot

La Regidoria de Cultura de Paiporta presenta la VIII edició de les Jornades de Memòria Històrica. Un esdeveniment anual dedicat a donar visibilitat al passat històric d’Espanya. Centrat especialment en la Guerra Civil i les seues conseqüències.

La Regidoria de Cultura de Paiporta presenta la VIII edició de les Jornades de Memòria Històrica. Un esdeveniment anual dedicat a donar visibilitat al passat històric d’Espanya. Centrat especialment en la Guerra Civil i les seues conseqüències. “En un esforç per comprendre les nostres arrels i evitar la repetició d’errors històrics, estes jornades s’erigixen en un espai de reflexió i homenatge a totes aquelles persones que van lluitar per les llibertats i la democràcia al nostre país” explica la regidora de Cultura de Paiporta, Esther Torrijos.

“La importància de preservar la memòria històrica i honrar als qui la van forjar queda patent en la programació d’esta setmana” declara la regidora. Des del dimecres 3 fins al dijous 11 d’abril, el municipi de Paiporta es convertirà en escenari de diverses activitats culturals que conviden a la reflexió i al record.

La inauguració oficial tindrà lloc el dimecres 3 d’abril a les 19.00 hores en el Museu de la Rajoleria, amb la presentació de les jornades i l’obertura de l’exposició “Per, Silenci”, a càrrec de l’artista Isabel Arcas Garrigot. Esta instal·lació artística s’erigix en un homenatge a la memòria d’aquells homes i dones que van patir la repressió i la marginació durant dècades després de la guerra civil.

El programa continua el dimarts 9 d’abril a les 18.30 hores amb el recital poètic “El vers de la memòria VI”, on David Vidal i l’alumnat del taller de l’Aula de la Paraula compartiran les seues creacions en un emotiu tribut a la memòria històrica.

El dimecres 10 d’abril a les 19.00 hores, el Museu de la Rajoleria acollirà la presentació del llibre “La violència política contra les dones (1936-1953)”, d’Antoni Simó Rosaleny i Ricard Camil Torres Fabra, una obra que aborda el sofriment i l’exclusió social patida per moltes dones durant aquells anys.

El tancament de les jornades, el dijous 11 d’abril a les 18.00 hores, estarà marcat per un homenatge a les persones entrevistades en esta ocasió per a commemorar els actes d’esta setmana de Memòria Històrica. A més, a les 19.00 hores està prevista la representació teatral d'”Un segle d’abismes”, a càrrec de Bramant Teatre.

Este muntatge, compost per sis monòlegs que recorren un segle d’història a través de les veus femenines d’una mateixa família, oferix una mirada profunda i emotiva sobre els esdeveniments del passat. Per a este esdeveniment en concret, que és gratuït, es requerix retirar la invitació en les taquilles del Auditori a través de la plataforma Instaticket.

A més, el dissabte 20 d’abril, el Auditori Municipal oferirà la projecció de la pel·lícula “El mestre que va prometre la mar”, un drama espanyol basat en fets reals que convida al públic a reflexionar sobre els esdeveniments històrics des d’una perspectiva cinematogràfica. Amb un preu reduït de 3€, les entrades poden aconseguir-se en la taquilla del Auditori o a través de Instaticket.

La Regidoria de Cultura convida a tota la població de Paiporta a participar activament en estes jornades, que representen “una oportunitat única per a honrar la memòria d’aquells que ens van precedir i van contribuir a construir el present que hui gaudim” afirma Esther Torrijos.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.