Paiporta instal·la una estació meteorològica per a arreplegar dades precises

L’Ajuntament de Paiporta instal·la una estació meteorològica per a arreplegar dades precises

L’estació fa un registre d’històrics de les dades i té una webcam a la qual es pot accedir des de la web municipal

L’Ajuntament de Paiporta instal·la una estació meteorològica d’última generació en el sostre del consistori, en col·laboració amb l‘Associació Valenciana de Meteorologia (AVAMET). Aquesta iniciativa, impulsada per la regidoria de Medi Ambient. Té com a objectiu principal recopilar dades meteorològiques precises i en temps real. A més de registrar un històric d’aquestes dades al qual pot tindre accés tota la població.

L’estació meteorològica, pertanyent a AVAMET, és capaç d’arreplegar dades detallades sobre temperatura, humitat, velocitat del vent, precipitació i més. Aquestes dades proporcionaran a les autoritats municipals informació valuosa per a la presa de decisions informades. “Aquesta instal·lació és un pas més cap a la millora de la resiliència municipal i a la presa de decisions sobre seguretat i altres qüestions”. Explica el regidor de Medi Ambient, Óscar Pellicer Gil.

Equipada amb una avançada càmera web, l’estació permet als ciutadans i visitants visualitzar el cel de Paiporta en temps real a través d’un enllaç directe disponible en la pàgina web oficial de l’ajuntament. “Això no sols brinda una experiència única, sinó que també facilita l’observació de canvis climàtics immediats” afirma.

A més, l’estació duu a terme un exhaustiu registre històric de les condicions climàtiques. Aquest registre pot ser utilitzat pels ciutadans per a justificar danys davant les companyies d’assegurances en cas d‘esdeveniments adversos relacionats amb el clima. Sempre que es realitze degudament mitjançant el registre d’entrada corresponent.

L‘Ajuntament de Paiporta i AVAMET han formalitzat recentment un conveni de col·laboració, enfortint la relació entre totes dues entitats i consolidant la presència de AVAMET. Una associació sense ànim de lucre, en el municipi. El regidor va expressar el seu entusiasme per aquesta nova addició, destacant que “la instal·lació d’aquesta estació meteorològica demostra el nostre compromís amb la seguretat i benestar dels nostres ciutadans”.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.