Paiporta rendeix un emotiu homenatge a l’Associació ALDIS i a Cati ‘La Comadrona’ en un 9 d’Octubre multitudinari

La localitat de Paiporta es va vestir de gala per a commemorar el Dia de la Comunitat Valenciana, i el va fer en gran.

Honrant a dues entitats i persones exemplars que han deixat una marca inesborrable en la comunitat.

L’alcaldessa de Paiporta, Maribel Albalat, va destacar la importància dels reconeixements entregats enguany. Subratllant que reflecteixen la unió de la localitat i l’esperit solidari que la caracteritza.

“Els dos homenatjats representen els nostres valors d’ajuda al proïsme que distingeixen a Paiporta com un municipi solidari”, va assenyalar.

La regidora de Paiporta, Esther Torrijos, va emfatitzar la participació activa de la societat civil en tots els esdeveniments relacionats amb el 9 d’Octubre.

“Des de l’Ajuntament volem que la festa de la Comunitat Valenciana siga un símbol de tradició i participació per a totes i tots a Paiporta”, va expressar.

La celebració del 9 d’Octubre va congregar a centenars de persones en l’acte institucional de lliurament de reconeixements i en la desfilada de l’entrada de la senyera. Malgrat no poder assistir per motius de salut. L’alcaldessa Maribel Albalat va subratllar la unitat del poble en la promoció de les tradicions i la història local.

Enguany, l’Ajuntament de Paiporta va atorgar les seues Distincions Honorífiques a l’Associació ALDIS de Paiporta i a Catalina Mihi Pascual, coneguda com Cati ‘La Comadrona’. Per la seua destacada labor en pro de la solidaritat i la participació comunitària.

La regidora de Cultura, Esther Torrijos, va entregar tots dos premis en un emotiu acte marcat pels aplaudiments, anècdotes i riures.

L’Associació ALDIS Paiporta va rebre el primer reconeixement

L’Associació ALDIS Paiporta va rebre el primer reconeixement per la seua dedicació i ajuda a les persones amb discapacitat. Sent un pilar fonamental en la comunitat. El seu compromís es tradueix en la participació ciutadana i l’enriquiment de la vida de la comunitat a través de diverses activitats durant tot l’any.

La segona distinció va ser entregada a Catalina Mihi Pascual

La segona distinció va ser entregada a Catalina Mihi Pascual, més coneguda com Cati ‘La Comadrona’. Una pionera en l’atenció a les dones a través del seu treball com a infermera, practicant i matrona. Cati ha deixat un llegat inavaluable en haver ajudat a la majoria de les dones de Paiporta durant els seus embarassos, parts i postparts.

A més dels homenatges, el Auditori Municipal de Paiporta va albergar la presentació exclusiva del nou lliure-disc “Jardí de Meravelles” del paiportin Elies Monxolí. Així mateix, el diumenge, l’Ajuntament va organitzar “Feretes i Cançonetes“. Un matí del 9 d’Octubre repleta d’activitats musicals per a xiquets i xiquetes. Amb l’actuació de Ramonets i la Sedajazz i la màgia de Nacho Diago que va omplir la Plaça Major de Paiporta.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.