Paraula de Carmen: la exposició sobre la lluita social i política que va emprendre

Carmen Alborch: política, feminista, escriptora, ministra, advocada, persona i sobretot dona. Paraula de Carmen, una vida compromesa, es l’exposició que reuneix una cuidada selecció de fotografies i documents sobre la vida de la política valenciana. Manuscrits, cançons, cartes i lectures d’una dona que va trencar barreres.

Una dona que va dedicar la seua vida a escriure, a legislar i a afavorir la igualtat social de les dones, en un temps on el patriarcat imperava.

Del fons documentals i gràfics que estan en la Biblioteca Valenciana, s’han seleccionat aquells que mostren eixa lluita per la defensa del la igualtat i la lluita social. A través de nou seccions cronològiques que van des de el seu naixement fins a que va ser investida ministra de Cultura, la mostra fa un recorregut per eixe treball i activisme d’Alborch.

Entre eixes peces, trobem la seua tesis doctoral, el diploma que li varen atorgar quan es va convertir en la primera degana de la Facultat de Dret de la Universitat de València, els seus llibres en els que parlava sobre la necessitat del feminisme en la societat i una selecció de les 740 felicitacions que va rebre quan va ser nombrada Ministra de Cultura.

La sala capitular del Monasteri de Sant Miguel dels Reis acollirà l’exposició fins al mes de gener. Un espai que ens permetrà conèixer encara més, la figura més personal d’una política conscienciada amb l’activisme feminista.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.