Parcs i Jardins inicia la poda del Pont de les Flors  

Les labors, que es realitzaran en dos fases, han començat este dimarts amb la poda de la zona de vegetació que dona al sol  

Després d’un parell de setmanes, quan la floració torne a estar quasi al 100 %, es continuarà amb la zona que dona a l’ombra 

El Servici de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de València ha iniciat este dimarts una poda generalitzada del 30-40 % de la vegetació del Pont de les Flors. Per a garantir una evolució adequada de les plantes de cara als pròxims mesos d’estiu. Ja que són estadísticament els més crítics per a este cultiu.

La poda també es realitza per a esmenar la descompensació que es produïx entre la part aèria i radicular de les plantes. Perquè creixen en jardineres i després d’un abundant desenvolupament d’estes. 

Segons ha explicat el regidor de Parcs i Jardins, Juanma Badenas, esta tasca “eliminarà el 80 % de la floració actual. Però la previsió és que passades dos setmanes, el conjunt torne a aconseguir una cobertura de floració aproximada del 50 % que s’anirà incrementant fins a arribar al 100 %”.

Els treballs es duran a terme en dos fases i la previsió del treball és d’un dia per fase

Els treballs es duran a terme en dos fases i la previsió del treball és d’un dia per fase. La primera, l’actual, és la que es desenvolupa durant la segona quinzena d’abril. Amb la poda de la zona de les jardineres que donen al sol. La segona, que es realitzarà al cap de 2 o 3 setmanes i consistirà en la poda de la zona que dona a l’ombra. D’esta manera s’aconseguix que en tot moment hi haja presència de flor.

Badenas ha indicat que la tasca de poda “és indispensable” per a afavorir la insolació de la part inferior de la planta i per a augmentar la ventilació per a eliminar o alentir malalties fúngiques habituals.

També és necessària per a propiciar la formació branques joves des de la base i permetre que els botons florals que s’han format en la part interior de la planta es desenvolupen; així com controlar el volum de la planta i economitzar recursos hídrics, “ja que es reduïxen els regs en disminuir la densitat de les plantes”.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.