Picassent mostra objectes de la propaganda franquista en l’exposició “Prietas las filas”

49 anys després de la caiguda del règim franquista, la Casa de la Cultura de Picassent acull l’exposició ‘Prietas las Filas’,

Una visió didàctica i transversal de la cultura material del franquisme amb l’objectiu de donar a conéixer a les generacions que ja han nascut en democràcia els mecanismes que va posar en marxa la dictadura per reescriure la història i per legitimar-se.

Franco va dirigir Espanya amb mà de ferro durant prop de 40 anys. Des de la seua victòria el 1939 fins a la seua mort el 20 de novembre de 1975, el Caudillo va liderar un règim totalitari de caire nacionalcatòlic que va mantenir la seua essència antidemocràtica fins al final. 

L’alcaldessa, Concha García, juntament amb el seu equip municipal va inaugurar l’exposició amb la gent del poble, encara que els protagonistes de l’exposició van ser els objectes, que permeten analitzar l’omnipresència dels símbols i les consignes d’un règim totalitari en la vida quotidiana, a l’educació en les escoles o en els rols de gènere als escenaris privats i públics tant de Picassent com de la resta de la Comunitat.

L’exposició és gratuïta i es pot visitar en l’horari d’obertura de la Casa de la Cultura de Picassent.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.