Picassent presenta la campanya del 25N, Dia internacional per l’eliminació de les violències contra les dones

Com cada 25N, Dia internacional per l’eliminació de les violències contra les dones, l’Ajuntament de Picassent presenta una nova campanya de sensiblització des de la qual es pretén aconseguir la implicació i la mobilització de la ciutadania davant aquella violència exercida contra les dones en el seu àmbit més privat: les relacions de parella.

Per al llançament de la campanya, s’han elaborat diversos materials gràfics, com ara fullets i cartells que seran distribuïts per totes les cases de la localitat, així com també en els diferents espais públics, als centres escolars i als comerços. 

La campanya compta també amb el testimoni de dos dones que han sobreviscut a este tipus de violència i que s’empraran com a material de sensibilització per a, d’esta manera, acostar les seues vivències, un fet que permetrà entendre situacions que de vegades no s’entenen, així com un vídeo en el qual es visibilitzen i donen a conèixer els diferents serveis i agents del nostre municipi implicats en el procés de denúncia,  atenció i acompanyament a les dones que es troben en esta situació.

A més a més, es vol contribuir a que la ciutadania siga conscient d’un tipus de violència que tenim més a prop del que pensem. Així ho manifesta l’alcaldessa del municipi, Conxa Garcia, “Enguany està sent un any especialment dur al nostre municipi. Actualment, a Picassent, 34 dones compten amb una ordre de protecció, 50 dones han sigut ateses per primera vegada pel Servei municipal d’Atenció a les Dones, de les quals, 25 són víctimes de violència de gènere. Les dades ens revelen la gravetat de la violència de gènere a la nostra societat. Des de l’any 2003, un total de 1.074 dones han sigut assassinades per les seues parelles o ex parelles, una de les quals era veïna de Picassent”.

A més a més, des de l’àrea d’Igualtat, s’ha treballat de forma coordinada amb els centres escolars del municipi per a la conscienciació i la sensibilització de l’alumnat des d’edats  més primerenques, un treball clau per promoure la igualtat i eradicar la violència contra les dones en totes les seues diferents manifestacions. Perquè l’educació és la base.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.