Pirotècnia Pibierzo anuncia una mascletà “apoteòsica”

El responsable d’esta empresa lleonesa preveu “fer un ullet final a la ciutat, amb una Senyera de fum de colors i carcasses” 

L’alcaldessa presenciarà la mascletá acompanyada del ministre de Política Territorial, i els consellers d’Agricultura i Sanitat 

Entre els convidats del balcó, el Llevant masculí i el femení, i el mag Blas

Pedro Fernández Vidal, responsable de la Pirotècnia Pibierzo, que dispararà hui la sexta mascletà de les festes falleres, ha anunciat “un espectacle que començarà fort, a l’estil del nord, amb un cos terrestre propi de la tradicional mascletà valenciana, amb potents retencions, i amb una picada d’ullet final a la ciutat, amb una Senyera de fum de colors i carcasses”.

“Tractarem de ser apoteòsics, eixe és l’estil que ens definix”, ha manifestat el pirotècnic lleonés este matí, mentre ultimava els preparatius en la plaça de l’Ajuntament, en la qual ha sigut present des de l’any 2015.

Esta mascletà, amb uns 126 quilograms de pólvora, durant més de 6 minuts, centrarà l’atenció de les autoritats que acompanyaran a l’alcaldessa de València, María José Catalá, al balcó de la casa consistorial. Hui ja han confirmat la seua assistència el ministre de Política Territorial, Ángel Víctor Torres; la delegada del Govern, Pilar Bernabé; el secretari d’Estat de Política Territorial, el valencià Arcadi España; i els consellers d’Agricultura i Sanitat, José Luis Aguirre i Marcià Gómez, respectivament.

També es donaran cita en este emblemàtic espai municipal el director general d’Esports de la Generalitat, Luis Cervera, i la presidenta de la Real Federació Espanyola de Bàsquet, Elisa Aguilar, que acudirà acompanyada del director general d’esta entitat, Óscar Graefain.

En representació de l’esport valencià, al balcó de l’Ajuntament hui estaran els directius i equips del Llevant masculí i femení.

D’altra banda, el món de la Cultura estarà representat el Mag Blas, il·lusionista que a la fi de març presentarà a València el seu espectacle “Fluixejar”.

Així mateix, al balcó, en el qual també s’espera la presència del president de Casa Caridad, Luis Miralles, es trobaran els i les afortunades del sorteig que, com en anys anteriors, ha realitzat la Regidoria de Falles perquè 10 ciutadans i ciutadanes gaudisquen de la mascletà en primera línia, al costat de les falleres majors de València, María Estela Arlandis i Marina García.

Les màximes representants de la festa fallera també estaran acompanyades per membres de diferents comissions falleres. Concretament, hui seran presents els de les Falles Manuel de Falla-Tamarindes; José Soto Micó- Síndico Mocholí; Poeta Mas i Ros; Sainetero Arniches-plaça Antonio Ribes; i Segòvia-plaça Doctor Tomás Sala.

En representació dels pobles valencians que també celebren les Falles aplaudiran la mascletà les Juntes Locals Falleres de Llosa de Ranes; Pobla de Vallbona; L’Eliana; i Llíria.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.