Posada en marxa la primera instal·lació fotovoltaica de l’Albufera

L’Albufera ja té la seua primera instal·lació fotovoltaica. Es tracta d’unes plaques soles instal·lades al sostre de les bombes d’aigua del reg, que passaran a utilitzar, en part, l’energia renovable que produix el Sol. 

A l’acte ha estat present el President de la Generalitat, Ximo Puig, acompanyat d’altres càrrecs, com Mireia Mollà, consellera d’Agricultura. El president de la Sèquia de l’Or, que celebra el seu 200 aniversari, explica la importància de tenir estes instal·lacions d’energia renovable.

Les cinc bombes d’aigua situades a les instal·lacions són les que permeten regar els camps i abocar l’aigua a l’Albufera. Amb estes plaques fotovoltaiques instal·lades al sostre, la despesa energètica serà molt menor. Una actuació molt important de la que també han parlat José Cabanes, president de la Mancomunitat Horta Sud i Toni Quintana, director general d’Agricultura, Ramaderia i Pesca. 

Estes noves plaques fotovoltaiques permetran que siga la pròpia naturalesa qui ajude al rec i manteniment dels camps del parc natural de l’Albufera. 

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.