Primer Fòrum virtual d’Ocupació i Emprenedoria de la Universitat de València front a la pandèmia

Com a mesura de seguretat davant la propagació de la covid-19 i la fermesa institucional en oferir oportunitats per a la inserció professional dels futurs egressats, la UV reprén aquests encontres entre el sector empresarial i el seu estudiantat a través d’un nou format online

Estrenarà aquesta modalitat de fòrum la Facultat de Farmàcia el pròxim dilluns, 2 de novembre, amb un nodrit programa d’activitats en línia que es desenvoluparan entre les 10:15 i les 15 hores

La Universitat de València, a través del Vicerectorat d’Ocupació i Programes Formatius, presenta el primer Fòrum d’Ocupació i Emprenedoria en format virtual com a mesura front a la covid-19. Aquest primer Fòrum online s’adreça a l’estudiantat de tots els graus de la Facultat de Farmàcia i se celebrarà el pròxim 2 de novembre, de 10:15 a 15 hores, a través del site específic habilitat per UVocupació.

Hi participaran més d’una vintena d’empreses i institucions del ram relacionades amb la indústria farmacèutica, la cooperació al desenvolupament, la medicina i l’atenció hospitalària, o la ciència i la recerca, per exemple.

L’alumnat inscrit podrà interactuar personalment amb totes elles, configurant-se així el fòrum en un espai de trobada entre l’estudiantat amb inquietud i interés pel mercat de treball i les oportunitats d’ocupació que ofereix, i les empreses i institucions interessades a conéixer als i les professionals del futur.

En aquest sentit, estudiantes i estudiants podran acostar-se a la realitat i cultura empresarial del sector, obtindre informació crucial per a la seua presa de decisió respecte a la seua inserció laboral i tindre l’oportunitat d’una interacció directa amb els seus futurs ocupadors; mentre les entitats participants, per la seua banda, coneixeran i contactaran amb perfils altament qualificats, podran posicionar-se com a empresa que cerca i valora el talent, a més d’identificar-se com a empreses compromeses amb el desenvolupament social.

Digitalització i professionalització

En aquest sentit, la vicerectora d’Ocupació i Programes Formatius, Adela Valero, ha explicat: “Els últims mesos de crisi sanitària han permés accelerar de manera exponencial els processos de digitalització. Per a la millora de l’ocupabilitat, els Fòrums d’Ocupació i Emprenedoria són una de les vies de gran abast sobre l’estudiantat de què disposem a la UV, sent fonamental mantindre la seua programació, però adaptada a una realitat que evite el seu tradicional format amb l’assistència física dels participants”. Així mateix, ha subratllat “la bona resposta de les empreses, ja que fins i tot s’ha incrementat el nombre d’entitats participants respecte als Fòrums d’edicions anteriors en format presencial”.

Segons ha assenyalat, per la seua banda, el degà de Farmàcia, Juan Carlos Moltó, amb l’organització d’aquest primer fòrum virtual, la Facultat pretén “acostar el món professional al docent per a totes les titulacions del centre, com un reflex de la confluència entre els diferents camps de treball”. A més, ha destacat el programa d’activitats previst en el qual participaran “ponents que, per la seua trajectòria, resultaran pròxims a l’estudiantat perquè molts d’ells s’han format en aquesta universitat”.

El fòrum online

UVocupació ha posat en marxa una plataforma online per al desenvolupament d’aquest primer fòrum, adreçat a les cinc titulacions de grau i doble grau de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de València, que es preveu mantindre durant l’organització de la resta de fòrums del curs 2020-2021 a les facultats de Ciències Socials, Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, Dret, Geografia i Història, i Filologia, Traducció i Comunicació; a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE-UV); i reunint les titulacions de Ciències i Ciències de la Salut.

El Fòrum de Farmàcia es troba organitzat en tres apartats o zones. Una zona d’exposició d’empreses (https://links.uv.es/qrHQIc1) que funciona com a expositor de les entitats participants i on es pot consultar la informació facilitada per aquestes com ara un vídeo corporatiu, documents d’interés o accés a fitxers per a donar-se d’alta en la cerca d’ocupació dins de l’empresa.

Una segona zona és la Business Rooms o videoconferències (https://links.uv.es/lc014K6) on es poden consultar les instruccions d’inscripció en el fòrum (https://links.uv.es/uky1gpS) així com l’obtenció del certificat de participació, a més de la programació d’activitats, que començarà a les 10:15 hores i obrirà el responsable de Màrqueting de l’empresa biotecnològica ADM amb la conferència inaugural ‘Transformació i ocupació, reptes en un nou escenari’. ADM forma part de Biòpolis, dins del Parc Científic de la Universitat de València, i aquest estiu va col·laborar en un assaig per a provar els efectes antiinflamatoris, antioxidants i de suport al sistema immunològic de suplements probiòtics en pacients de covid-19.

A continuació (11 hores), especialistes en innovació i qualitat científica i farmacèutica, així com dietistes i nutricionistes participaran en una taula redona sobre el món laboral que es presenta amb la “nova normalitat” i l’aposta de futur que aquest ha de ser. En acabar el debat, cap a les 12:30 hores, arrancaran les sales interactives perquè l’estudiantat puga contactar en temps real amb les entitats del fòrum; i a les 14 hores, com a cloenda, tindrà lloc un networking entre les empreses.

Aquestes sales interactives es troben dins de la tercera secció (https://links.uv.es/3a9rfPb), amb diferents xats per a posar-se en contacte directament amb l’empresa, entitat o institució, i traslladar-li qualsevol consulta, inquietud o dubte sobre els seus perfils laborals, activitat empresarial, canals d’ocupació, etcètera.

Per a més informació sobre el Fòrum Virtual, organitzat per UVocupació, el servei d’inserció professional de la Universitat de València inscrit dins de la Fundació General, i la Facultat de Farmàcia, consulteu aquest enllaç: https://links.uv.es/a19HfeL

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.