Primera Setmana de la Llengua Valenciana a Massamagrell

Del 27 de maig a l’1 de juny, Massamagrell ha celebrat la Setmana de la Llengua Valenciana, organitzada per la regidoria de Normalització Lingüística.

Durant aquests dies, s’han dut a terme activitats que han tingut com a objectiu principal la promoció i preservació de la cultura i llengua valencianes.

La ciutadania va poder gaudir de dues ponències a càrrec dels lingüistes i filòlegs Miquel Àngel Lledo i Manuel Gimeno. On van oferir una visió de la llengua valenciana en el conjunt de les llengües romàniques i de l’origen històric-polític de l’actual procés de suplantació de la nostra llengua. Es va poder gaudir d’un xicotet homenatge al poeta valencià Anfós Ramón, recitant alguns dels seus poemes. Així com també musicats, especialment “la casa vella”, que va emocionar a les persones presents.

Els infants han tingut el seu espai amb el contacontes “Pere l’Explorador per terres valencianes”. On es fomenta el coneixement de la nostra geografia i cultura des de primerenca edat. I com a colofó destacat va ser el dia dedicat als jocs tradicionals valencians, com el Sambori, “els pispes”, “el mocador” o la “trompa”. Aquesta jornada va permetre a les famílies gaudir conjuntament. Ja que també van participar persones adultes recordant temps de la infantesa amb els jocs de sempre.

José Manuel Palanca, regidor de Normalització Lingüística, va destacar la importància d’aquesta setmana: “Ha sigut una setmana enriquidora i emocionant per a tots els assistents. El nostre objectiu és que aquesta celebració es convertisca en una tradició anual. La millorarem afegint continguts que cada any la facen més atractiva. Es fa molt necessari en aquesta era del virtual oferir l’oportunitat als més xiquets de posar en marxa la seua psicomotricitat jugant a l’aire lliure. Alhora que preservar la nostra llengua i cultura”.

Amb aquesta iniciativa, l’Ajuntament de Massamagrell reafirma la seua voluntat amb la promoció de la llengua valenciana, assegurant que les generacions noves la valoren i la utilitzen en en el seu dia a dia.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.