Programa d’actes del Corpus València

Cultura edita un llibre monogràfic sobre la celebració de la festa grossa al segle XVII

L’Ajuntament prepara un programa d’actes per al Corpus que inclou exposicions, llibres, xarrades i concerts 

L’Ajuntament de València prepara un seguit d’actes per celebrar enguany la festa del Corpus. Els festejos inclouen exposicions, xarrades, concerts i presentacions de llibres sobre la vivència de la festa grossa a la València del segle XVII. 

Així, dimecres 31 de maig, hi ha prevista la presentació de les publicacions del Corpus. El cartell anunciador, el calendari i el sisé volum d’Els Papers del Corpus. La presentació de les publicacions se celebrarà al Saló de Cristall de l’Ajuntament de València. 

Dijous, 1 de juny, es presenta al saló d’actes del Museu de la Ciutat el monogràfic El llibre de les representacions dels misteris del Corpus valencià a càrrec dels autors Francesc Villanueva, Raül Sanchis, Joaquim Martí i Vicent Pons. La publicació, editada per l’Ajuntament de València. Recull el treball pluridisciplinari de diversos especialistes sobre els textos i la música de les representacions religioses de la València del segle XVII. En concret, el llibre versa sobre la còpia manuscrita que el músic Josep Gomar va realitzar al 1672 sobre els textos, la música i les didascàlies de la festa grossa en l’època. 

Xarrada “Les roques del Corpus.

Les activitats continuaran dilluns, 5 de juny, amb la xarrada “Les roques del Corpus. Intervenció realitzada al 1959 per Luis Roig d’Alós” a càrrec de Lucía Bosch Roig. Professora de Conservació i Restauració de Béns Culturals de la Universitat Politècnica de València. 

També dimarts, 6 de juny, el saló d’actes del Museu de la Ciutat acollirà la xarrada “Les roques del Corpus de València. Una aproximació al seu estudi tècnic i estat de conservació” a càrrec de Vicent Guerola Blay, professor de Conservació i Restauració de Béns Culturals de la Universitat Politècnica de València i investigador de l’Institut Universitari de Restauració del Patrimoni de la UPV. 

Dimecres, 7 de juny, el Museu del Corpus acollirà l’exposició “La imatge del Corpus. Cartells de la festa grossa”. 

Per la seua banda, dissabte 10 de juny, la Banda Simfònica Municipal de València actuarà a la plaça de la Mare de Déu amb un programa íntegrament valencià que inclou les peces Marxa del rei barbut de Matilde Salvador, Tres danses valencianes d’Amand Blanquer, Homenaje a la tempranica de Joaquín Rodrigo, Siluetes de Manuel Palau, Es xopà hasta la moma de Salvador Giner i l’Himne de la Comunitat Valenciana del mestre Serrano i Maximilià Thous. 

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.