Publicació de la Carta de Serveis d’Alcàsser

Alcàsser dona a conéixer els programes que ofereix el Departament de Serveis Socials 

Es publica la Carta de Serveis. Un instrument que millora la informació i el coneixement dels diferents mecanismes de protecció social que tenen els veïns i veïnes a la seua disposició

El Departament de Benestar Social de l’Ajuntament d’Alcàsser ha publicat la seua Carta de Serveis. Amb l’objectiu de donar a conéixer al conjunt de la ciutadania tota aquella informació referent a aquesta àrea.

Un instrument més que millora la informació i el coneixement dels diferents mecanismes de protecció social. Els quals tenen els veïns i veïnes de la localitat a la seua disposició.

Carta de Serveis

Aquesta Carta de Serveis no pretén ser un document tancat ni acabat. Sinó dinàmic i en constant actualització al qual podran incorporar-se suggeriments de millora. També nous procediments que persegueixen el benestar individual i familiar. Cobrint les necessitats bàsiques de totes i tots, per a garantir-los una vida digna, en definitiva, perquè cap persona quede exclosa.

El document mostra, d’una banda, informació bàsica del Departament, com l’horari d’atenció, com contactar o la seua ubicació. A més, s’especifica que dins dels serveis que s’ofereixen, es distingeixen tres nivells d’actuació:

Nivells d’actuació

-Serveis d’atenció primària, més generalista i polivalent

Serveis d’atenció especialitzada, una atenció més singularitzada en funció de la naturalesa, situacions i intensitat de les prestacions

Serveis d’acció comunitària.

Dins de l’atenció primària s’ofereix el servei d’acolliment i atenció davant situacions de necessitat social, servei de promoció de l’autonomia personal, servei d’inclusió social, servei de prevenció i intervenció amb les famílies, servei d’atenció psicològica, servei d’assessorament en habitatge i servei d’assessoria jurídica.

En el cas de l’atenció específica, la ciutadania d’Alcàsser compta amb un servei d’atenció a la infància i a l’adolescència (EEIIA) i amb un servei d’atenció a les víctimes de violència de gènere. Finalment, quant a l’acció comunitària, es compta amb el programa per a persones majors, el programa igualtat-dona, el programa per a persones amb diversitat funcional i el programa d’escola de mares i pares.

A més, també es compta amb una unitat de suport administratiu en la qual es realitzen les gestions administratives amb la finalitat de pal·liar la bretxa digital existent i facilitar les tramitacions amb l’administració central i autonòmica.

Tal com afirma l’alcaldessa d’Alcàsser, Eva Zamora, la presentació d’aquesta Carta de Serveis respon a “un pas més en el nostre compromís de desenvolupar totes les mesures d’inclusió i cohesió social que es realitza en els últims anys”.
A més d’en format físic, la Carta de Serveis es pot consultar en el lloc web municipal a través d’aquest enllaç: https://n9.cl/c0k71

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.