Puig avança que adoptarà mesures més restrictives “si és necessari” i qualifica de “extrem” un confinament

A més, ha qualificat de “extrem” un confinament “prolongat a casa” perquè tindria “greus efectes secundaris” i “només podria decretar-ho el Govern espanyol”, que “en aquest moment el descarta”.

El President de la Generalitat, Ximo Puig, aquest diumenge va pronunciar un  missatge institucional basat en tres punts fonamentals per a combatre la pandèmia del coronavirus. Centrant-se en  una major protecció del virus, la necessitat d’accelerar la vacunació i intensificar l’ajuda als més afectats 

Puig, ha assegurat que la Generalitat adoptarà mesures “encara més restrictives” en l’àmbit de la competència autonòmica “si és necessari” .

Puig ha afirmat que tota mesura “té un cost, un mal i un impacte social, físic i psicològic”, per la qual cosa ha defensat que “s’han de ponderar des del rigor màxim, encertant el moment i atés el bé col·lectiu”. “En això ha estat, està i estarà la Generalitat, des de la responsabilitat institucional”, ha agregat.

El cap del Consell ha advertit que la Comunitat Valenciana “té ocupades set de cada deu llits d’hospital” i ha admés la situació de “estrés hospitalari”.

Ha assenyalat que hi ha habilitades 931 llits, quasi 1.000 llits nous, als hospitals auxiliars de campanya, en espais addicionals i en la unitat d’acció amb la sanitat privada. Uns llits suplementaris que, ha precisat, “són ampliables a 19.000 llits de planta i 1.200 de crítics”. “Això duplica la nostra planta hospitalària inicial”, ha assegurat.

Puig ha insistit que la mesura “més efectiva” per a acabar amb la pandèmia “és la vacunació”. “Espanya és el nové país del món que més ha vacunat i la Comunitat Valenciana lidera el procés de vacunació espanyola, 25 punts per damunt de la mitjana estatal”, ha destacat.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.