Quart de Poblet arranca el programa “Voluntariat pel valencià”

foto almorzando para voluntariado valenciano

Quart de Poblet arranca el programa “Voluntariat pel valencià”, una manera d’aprendre la llengua divertida i gratuïta

Gràcies a aquesta iniciativa persones voluntàries ofereixen formació en valencià alhora que es coneix a gent nova en un ambient distés i informal

Un any més, L’Ajuntament de Quart de Poblet, a través de l’àrea de Normalització lingüística que dirigeix Cristina Mora, se suma al projecte de participació lingüística “Voluntariat pel Valencià” amb l’objectiu de posar en contacte a persones que volen llançar-se a parlar en valencià amb voluntàries que coneixen la llengua autòctona. Les inscripcions ja estan obertes per a participar en aquest programa gratuït que consisteix a dedicar una hora a la setmana, durant dos mesos i mig, a conversar i ensenyar l’idioma.

L’ajuntament facilita tot el material de suport necessari, que inclou el llibre “Contes per al teu”, a més de coordinar les parelles que es formen. Així mateix, es realitzarà una exposició sobre aquesta obra literària i l’artífex d’un dels seus contes oferirà una tertúlia literària.

Els voluntaris i voluntàries dediquen el seu temps a altres persones que volen llançar-se a parlar, millorar o aprendre la llengua autóctina. L’objectiu és acostar aquesta iniciativa a tothom: des d’estudiants a jubilats, passant per mestresses de casa o col·lectius i associacions.

Amb aquesta dinàmica es busca practicar el valencià en situacions reals, fora de les aules, per a aprendre a desembolicar-se en contextos quotidians com comprar en un comerç o esmorzar en un bar. D’aquesta manera, es pretén acabar amb les possibles inseguretats que provoca la utilització d’un nou idioma.

Gràcies al “Voluntariat pel Valencià”, més de 23.300 persones han compartit experiències, s’han creat amistats i, com no, s’ha aprés a parlar en valencià.

Qui vulga participar, com a voluntari o com a alumne, pot dirigir-se al carrer Joanot Martorell 40 o informar-se en el telèfon 96 153 62 10, extensió 273.

Aquesta iniciativa se suma a altres empreses per la regidoria de Normalitazció lingüística com els grups de conversa en valencià per a persones majors. Pots veure l’última edició d’aquest grup en el següent enllaç:

https://youtu.be/lqquerpc5ci

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià

Comenta la notícia