Quart de Poblet arranca les seues activitats per a commemorar el Dia Mundial de l’Alzheimer

La Teràpia Assistida amb Animals ha sigut un èxit en el grup d’Estimulació Cognitiva

Amb motiu del Dia Mundial de l’Alzheimer, que es commemora el 21 de setembre, l’Ajuntament de Quart de Poblet ha preparat una sèrie d’activitats per a afavorir una condició psíquica i sensorial de les persones que desitgen participar.

Una de les novetats preparades per a enguany ha sigut la Teràpia Assistida amb Animals, celebrada aquest matí en el C.S.I. Trenquem Barreres i dirigida al grup d’Estimulació cognitiva. Les persones que han acudit s’han mostrat molt participatives durant la sessió, rememorat i compartint experiències emotives sobre els animals que han passat per les seues vides.

A més, han tingut l’oportunitat de conéixer a Bimba i Loti, dues gosses llauradores que els han acompanyat en l’activitat i han aconseguit crear una atmosfera molt agradable i divertida. Els i les participants han gaudit acariciant-les, jugant amb elles, passejant-les i donant-los premis. Al final de la sessió, s’han mostrat molt emocionats i agraïts, fins i tot s’han pogut escoltar frases com “els gossos són meravellosos” o “els gossos són la meua bogeria”.

Rocío i Paula, de l’Associació La Mirada d’un Gos i responsables de dur a terme l’activitat, comenten els múltiples beneficis que aporten aquestes teràpies a les persones amb deterioració cognitiva: “els animals tenen la capacitat de ser el vehicle entre el terapeuta i el treball que vol realitzar amb els usuaris”. Gràcies als gossos, els usuaris “aconsegueixen relaxar-se, es crea un ambient molt més amé i moltes vegades no s’adonen del treball que està fent amb ells a través de la sessió de teràpia”.

Per aquests motius, la Teràpia Assistida amb Animals ha demostrat tindre una influència molt positiva en persones amb Alzheimer, ja que a través d’ella s’aconsegueix fomentar l’afectivitat i ajudar tant a la socialització com a l’estimulació de la memòria.

Comenta la notícia