Quart de Poblet celebra El Dia de l’Arbre en els seus centres escolars

L’activitat forma part de la programació Setmana pel Clima i el Medi Ambient

Quart de Poblet ha celebrat el Dia de l’Arbre de la Comunitat Valenciana, un acte que forma part de la Setmana pel Clima i el Medi Ambient. En aquesta efemèride s’ha volgut implicar els més xicotets i xicoteta animant-los a plantar diverses espècies en els centres educatius del municipi. Així, en aquesta jornada han participat els col·legis Ramón Laporta, Villar Palasí, Sagrat Cor, Riu Túria i la Escola Infantil Municipal Ninos. Els i les escolars han pogut plantar, guiats pels membres del Servei de Jardineria municipal, carrasca, alzines, nispros, llorer, herbes aromàtiques i flors de temporada.

Es tracta d’una de les activitats més emblemàtiques de la Setmana pel Clima, ja que implica els xiquets i a les xiquetes i els consciencia sobre la importància de cuidar del medi ambient i dels arbres per a garantir la qualitat de l’aire i reduir les emissions contaminants.

Durant els últims dies, el municipi ha acollit diversitat d’actes per a tots els públics, organitzats per la Regidoria de Desenvolupament Urbà Sostenible en coordinació amb la resta d’àrees municipals, amb la finalitat de posar en relleu la necessitat d’actuar entre tots i totes per a evitar la deterioració de la naturalesa i frenar el canvi climàtic. Així, s’ha iniciat una campanya a peu de carrer amb la finalitat de conscienciar sobre el correcte tractament dels residus en la llar, que s’ampliarà durant les pròximes setmanes i que ha tingut una gran acceptació popular. A més, es va realitzar una jornada de repartiment de poals per a reciclar deixalles orgàniques a casa i embuts per a recollir l’oli usat.

D’altra banda, les taules redones en línia han comptat amb experts en matèries mediambientals, com els ambaixadors i ambaixadors del Pacte Europeu pel Clima de la Comissió Europea, que van compartir les seues experiències i idees per a implementar accions a nivell local que contribuïsquen a detindre el calfament global.

Així mateix, el riu va ser el protagonista amb les activitats familiars de la Fundació Llime i l’Associació per l’Agricultura Ecològica L’Animeta a l’entorn del parc fluvial. Les propostes d’oci continuaran durant les pròximes setmanes amb la campanya Hivern al Riu, els dissabtes al matí

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.