Quart de Poblet celebra El Dia de l’Arbre en els seus centres escolars

Consue niños

L’activitat forma part de la programació Setmana pel Clima i el Medi Ambient

Quart de Poblet ha celebrat el Dia de l’Arbre de la Comunitat Valenciana, un acte que forma part de la Setmana pel Clima i el Medi Ambient. En aquesta efemèride s’ha volgut implicar els més xicotets i xicoteta animant-los a plantar diverses espècies en els centres educatius del municipi. Així, en aquesta jornada han participat els col·legis Ramón Laporta, Villar Palasí, Sagrat Cor, Riu Túria i la Escola Infantil Municipal Ninos. Els i les escolars han pogut plantar, guiats pels membres del Servei de Jardineria municipal, carrasca, alzines, nispros, llorer, herbes aromàtiques i flors de temporada.

Es tracta d’una de les activitats més emblemàtiques de la Setmana pel Clima, ja que implica els xiquets i a les xiquetes i els consciencia sobre la importància de cuidar del medi ambient i dels arbres per a garantir la qualitat de l’aire i reduir les emissions contaminants.

Durant els últims dies, el municipi ha acollit diversitat d’actes per a tots els públics, organitzats per la Regidoria de Desenvolupament Urbà Sostenible en coordinació amb la resta d’àrees municipals, amb la finalitat de posar en relleu la necessitat d’actuar entre tots i totes per a evitar la deterioració de la naturalesa i frenar el canvi climàtic. Així, s’ha iniciat una campanya a peu de carrer amb la finalitat de conscienciar sobre el correcte tractament dels residus en la llar, que s’ampliarà durant les pròximes setmanes i que ha tingut una gran acceptació popular. A més, es va realitzar una jornada de repartiment de poals per a reciclar deixalles orgàniques a casa i embuts per a recollir l’oli usat.

D’altra banda, les taules redones en línia han comptat amb experts en matèries mediambientals, com els ambaixadors i ambaixadors del Pacte Europeu pel Clima de la Comissió Europea, que van compartir les seues experiències i idees per a implementar accions a nivell local que contribuïsquen a detindre el calfament global.

Així mateix, el riu va ser el protagonista amb les activitats familiars de la Fundació Llime i l’Associació per l’Agricultura Ecològica L’Animeta a l’entorn del parc fluvial. Les propostes d’oci continuaran durant les pròximes setmanes amb la campanya Hivern al Riu, els dissabtes al matí

Comenta la notícia