Quart de Poblet clausura l’edició del «Voluntariat pel valencià» quin ha batut rècords d’inscripcions

En tota la Comunitat mai s’havien apuntat tantes persones a aquest programa realitzat conjuntament amb Escola valenciana

La Sala d’actes de l’Ajuntament de Quart de Poblet ha acollit la clausura de la 4a edició del programa «Voluntariat pel valencià». Una iniciativa duta a terme per l’àrea de Normalització lingüística del Consistori juntament amb la Escola Valenciana que durant deu setmanes ha fomentat l’ús social de la llengua pròpia mitjançant la formació de parelles i grups lingüístics.

Aquesta quarta edició ha conclòs amb un acte en el qual el Consistori ha fet lliurament dels diplomes a les persones que ha participat.

L’acte va estar presidit per la regidora de Cultura, Cristina Mora, acompanyada pel president de Escola Valenciana, Vicent Font. Mora ha destacat que, “després de tots els obstacles que ha suposat la pandèmia, no sabíem que anava a ocórrer quant a poder portar avant el voluntariat. Ara podem dir que afortunadament aquests obstacles els hem superats i a més, amb rècord en el nombre de participants”.

Aquesta iniciativa està pensada per a posar en contacte a veïns i veïnes de Quart de Poblet que volen llançar-se a parlar, millorar o aprendre la llengua autòctona. Per això, es formen parelles i grups lingüístics que es reuneixen, fora de les aules, practiquen el valencià en contextos quotidians.

Gràcies al «Voluntariat pel Valencià», més de 23.300 persones han compartit experiències, s’han creat amistats i, com no, s’ha aprés a parlar en valencià.

Cristina Mora ha detallat que la intenció de la regidoria és que activitats com aquestes continuen creixent i desenvolupant-se amb la finalitat que la llengua valenciana perdure. “A Quart de Poblet hem celebrat la «Trobada d’Escoles en Valencià» de la Comarca Horta Sud, 21 anys després de l’anterior. També s’ha posat en marxa el primer curs oral de valencià dirigit a persones majors i hem dut a terme la primera edició del curs de valencià del nivell A1-A2, homologat per la JQCV”.

Algunes de les persones participants van recitar poesia en valencià. Per part seua, la regidora va agrair també la dedicació i col·laboració en el programa del professorat de la EOI de Quart de Poblet, Ernest Novella i Beatriu Santoja i d’Irene Aguilar, professora de la EPA.

La Trobada d’Escoles en valencià, el curs de valencià per a majors i la 1a edició del curs de valencià nivell A1-A2 són unes altres de les activitats empreses per la regidoria

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.