Quart de Poblet contracta a 35 persones en risc d’exclusió per a millorar instal·lacions municipals

-L’Escola Taller Opcions Quart 2023 inclou formació en especialitats d’alta ocupabilitat

-La duració inicial és de 6 mesos, prorrogable un any més

L’Ajuntament de Quart de Poblet ha contractat 35 persones desocupades gràcies al nou projecte d’Escola Taller “Et Formem: Opcions Quart 2023”.

Amb aquesta iniciativa, el consistori fomenta l’ocupabilitat i la inclusió laboral a persones en risc d’exclusió social o de vulnerabilitat davant l’accés a obtindre una ocupació. El departament de Promoció Econòmica i Ocupació ha sol·licitat aquest programa a Labora i el Fons Social Europeu +. Que financen aquest nou pla d’ocupació per a veïns desocupats.

Programa a Labora i el Fons Social Europeu

Amb aquest programa es podrà obtindre certificats de professionalitat per al desenvolupament professional en especialitats de difícil cobertura com a Muntatge i manteniment d’instal·lacions solars tèrmiques. Obra de paleta i instal·lació i manteniment de jardins i zones verdes. Les modalitats formatives s’han triat per a afavorir la integració de professions amb alta ocupació en l’entorn i tenint en compte les necessitats d’adaptar i millorar els espais públics de Quart de Poblet.

Així, l’alumnat, a més d’aprendre, aplicarà els seus coneixements en actuacions com a millora i manteniment de parcs i jardins municipals, treballs d’obra en instal·lacions públiques e com a intervencions puntuals en lampisteria, calefacció i climatització de col·legis i centres públics. Tot això coordinat amb els equips de la Brigada Municipal, Oficina Tècnica i el Centre d’Ocupació i Desenvolupament.

L’Escola Taller té una duració inicial de sis mesos

L’Escola Taller té una duració inicial de sis mesos amb una possible prorroga d’un any més, la qual cosa sumaria un total de 18 mesos. A més, els i les participants cotitzen per a la prestació per desocupació i per a la jubilació.

Aquesta iniciativa cobreix, d’una banda, la demanda de personal del teixit empresarial. Per una altra, promou la professionalització de les persones a la recerca d’ocupació, millorant les seues possibilitats. L’objectiu és potenciar el binomi formació-empresa per a consolidar models de la formació professional dual més actual i amb millors resultats.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.