Quart de Poblet i l’IVAJ organitzen una nova edició del seu programa d’orientació juvenil

La inscripció està oberta per a joves d’entre 16 i 21 que han deixat els estudis i no treballen

L’Ajuntament de Quart de Poblet i l’IVAJ organitzen la sisena edició del programa Jove Oportunitat (JOOP) en el municipi. Aquesta iniciativa està destinada a joves d’entre 16 i 21 anys que han abandonat els seus estudis. Que no se senten motivats pel món laboral o que actualment no treballen.

D’aquesta manera, aquest projecte, cofinançat pel Fons Social Europeu en el marc de la lluita contra l’abandó educatiu prematur. Cerca retornar la motivació i orientar als joves que no saben què fer en aqueix moment de la seua vida. Aquesta situació els provoca, en moltes ocasions, una baixa autoestima i que no se senten motivats a emprendre res.

Metodologia del “coaching actitudinal”

El curs està previst que comence a la fi de febrer. En cada sessió s’utilitza la metodologia del “coaching actitudinal” en la qual aprenen aspectes com el desenvolupament personal, social, formació acadèmica i orientació professional. A més, s’inclouen visites a empreses per a conéixer la realitat del mercat laboral, així com conéixer els certificats de professionalitat i una labor d’acompanyament per als accessos als graus mitjans i superiors d’FP. D’aquesta manera, a les persones que assistisquen al curs del programa Jove Oportunitat .Els pot atraure algun de les especialitats o treballs que coneixen de prop. Durant els quatre 4 mesos que duren les sessions en horari de matins, es treballa tant de manera individual com grupalmente i amb dinàmiques d’oci educatiu.

No sols es té relació amb els joopers sinó també amb les seues famílies. A més, tindran la possibilitat de conéixer les diferents àrees i serveis de l’Ajuntament.

Segons les dades disponibles, quasi el 70% dels qui es van apuntar a JOOP van tornar a estudiar o van començar a treballar. Així mateix, aquest programa els permet trobar les eines per a aprendre a voler-se a si mateixos i així descobrir la seua vocació. A més, una altra de les qüestions és que s’estableixen uns llaços d’amistat i confiança entre els i les joves, i també amb el seu orientador, que roman una vegada acabats els mòduls.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.