Quart de Poblet injecta quasi 6 milions d’euros a l’economia local i a polítiques socials

L’Ajuntament aprova una modificació de crèdit amb càrrec al romanent per a pal·liar la pobresa energètica, fomentar el comerç local i atendre els refugiats ucraïnesos

Quart de Poblet injectarà quasi sis milions d’euros a l’economia local i a polítiques socials. En concret, el pressupost aprovat al novembre per a l’exercici del 2022, que ascendia a 31.700.000 euros, es veurà incrementat en 5.898.830,89 euros. El ple municipal de l’Ajuntament celebrat ahir va donar llum verda a una modificació de crèdit amb càrrec al romanent de tresoreria que ajudarà a pal·liar la pobresa energètica, fomentar el comerç local així com atendre els refugiats ucraïnesos que estan arribant al municipi.

A més, un nou Pla d’Inversions dotat amb 3.684842 euros permetrà emprendre vint-i-cinc obres noves que s’executaran al llarg del 2022 i crearan nous llocs de treball. A aquesta quantitat cal sumar els 3.8182.00 euros del Pla d’Inversions aprovat al novembre per al present exercici.

Per tant, el pressupost total per a aquest exercici ascendeix a quasi 38 milions d’euros, sense comptar els diners que arribarà a la localitat de l’Horta Sud procedent dels Next Generation i d’altres ajudes europees.

Per descomptat, part d’aquesta modificació de crèdit anirà a pal·liar la pobresa energètica. L’elevat cost de l’energia impacta directament en les famílies i en el xicotet comerç que, quan començava a superar la crisi provocada per la pandèmia se submergeix en una altra derivada aquesta vegada d’una guerra que ha encarit les matèries primeres i incrementat el preu de l’energia.

A més de les ajudes directes a famílies i negocis, també es fomentarà la instal·lació d’energies renovables, com les plaques solars, que afavoreixen l’autoconsum. Per a facilitar aquest procés, es posaran en marxa campanyes informatives sobre les diferents línies de subvencions que existeixen a nivell local, autonòmic, nacional i europeu.

Les polítiques socials són, una vegada més, les grans protagonistes de les iniciatives del consistori. L’Ajuntament de Quart de Poblet és el primer de tota la Comunitat Valenciana i el sisé d’Espanya que més diners destina a aquesta partida per habitant, concretament 180,37 euros, quantitat superada en 2021 i també en 2022.

Un altre dels grans beneficiats d’aquesta injecció pressupostària torna a ser el comerç, amb accions de promoció de la compra local com, per exemple, la repetició de la campanya de de les targetes CQ+.

En aquesta sessió plenària del mes de març s’ha acordat també el manteniment, fins al setembre vinent, de les condicions establides per a l’ocupació de la via pública amb taules i cadires de bars i restaurants quant a superfície es refereix. Gràcies a aquesta iniciativa, molts autònoms i xicotets negocis han pogut capejar la crisi i no haver de baixar les persianes. Quart de Poblet ha decidit ampliar aquest acord uns mesos més per a reactivar l’economia i que els negocis puguen recuperar-se de les crisi provocada pel coronavirus i per la guerra a Ucraïna.

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià

Comenta la notícia