Quart de Poblet organitza la I Trobada d’Autors i Autores Locals per a celebrar el Mes del Llibre

Mora: “Amb aquesta iniciativa volem posar en valor el talent i creativitat dels escriptors i escriptores del municipi compartint la seua experiència, inspiració i obra”

Els comerços se sumen a la celebració i regalaran una flor a qui compre un llibre el dia 23 d’abril, Dia de Sant Jordi

L’Ajuntament de Quart de Poblet, a través de la Biblioteca Municipal Enric Valor, aposta Trobada d’Autors i Autores Locals i enguany. Com a novetat, dedicarà la setmana del 9 al 14 d’abril a la cultura local, en el marc del Mes del Llibre.

La principal novetat passa per la celebració de la I Trobada d’Autors i Autores Locals el dijous 11 d’abril a les 18.00 hores. En el qual es realitzarà una presentació de cadascun dels escriptors i escriptores participants. Els qui compartiran amb el públic existent la seua experiència, inspiració i obra. A més, eixe dia es podrà adquirir la seua obra i s’ha programat una signatura de llibres. Entre els autors i autores que participaran en la trobada estan Alejandro Moya, Bruno Ribero Liern, Julia Rincón Ortiz, Nerea López, Juan José Lozano Castella, Juana Cantos Valverde, Rosa Sanmartín Pérez o Rubén Sanclemente Quesada (Raspiya).

L’alcaldessa, Cristina Mora, ha assenyalat que “amb aquesta iniciativa volem posar en valor el talent i la creativitat dels escriptors i escriptores de Quart de Poblet. On sempre apostem per fomentar la lectura i contribuir d’aquesta manera a aconseguir l’accés universal a la cultura a través dels llibres”.

D’altra banda, el dimarts, 9 d’abril a les 18.00 hores es presentarà el llibre “Els noms dels pobles valencians. Origen i significat”, d’Abel Soler qui, a continuació, impartirà la conferència “El nom de Quart i d’altres pobles de l’Horta”. Un dia després, el dimecres 10 d’abril, s’ha programat el recital de poesia del grup Platea i el divendres. 12 d’abril a les 18.30 hores hi haurà una xarrada sobre el Museu Virtual i el patrimoni cultural. A càrrec del tècnic de Patrimoni, Santiago Vañó.

Cada setmana del mes d’abril es dedica a una temàtica i s’ha marcat un objectiu concret. Aquesta primera setmana està dirigida a fomentar la lectura entre tota mena de públic. Especialment l’infantil i juvenil, amb tertúlies literàries totes les vesprades a les 18.00 hores sobre obres com “Policán” de Dav Pilkey o “Els jocs de la fam” de Suzanne Collins. A més, el divendres 5 s’ha programat una sessió sobre Intriga i Novel·la Negra dirigida a lectors adults.

D’altra banda, s’han dissenyat tallers que porten per títol “Com es fa un conte il·lustrat”. Previst el dimecres 17 d’abril, a les 18.00 hores, i el taller dedicat a la Ciència i la Naturalesa. Organitzat per la Fundació Limne, el dijous 18 d’abril, també a les 18.00 hores.

Contacontes, visites guiades i flors a Sant Jordi

El comerç local també participa en la celebració del Mes del Llibre. El dia 23 d’abril, Dia de Sant Jordi, les llibreries quarteras regalaran una flor als qui compren un llibre.

Un dia després, el dimecres 24 d’abril, la Biblioteca realitzarà una jornada de portes obertes a partir de les 17.00 hores amb l’objectiu de connectar la literatura amb la ciutadania. L’edifici de nova construcció es fusiona amb les antigues oficines de Refracta, que van ser rehabilitades, conservades i protegides com a Bé de Rellevància Local. A l’interior es pot contemplar el paviment de mosaic i la balustrada de fusta tipus Déco de l’escala principal, a més d’altres elements destacats. No obstant això, durant tot el mes es realitzaran visites programades amb diversos grups de persones de diferents edats.

Entre les activitats més destacades també figura el contacontes “Un món ple de contes”, per Susi Benítez, el dilluns 22 d’abril, o el Café Literari el dijous 25 d’abril a les 18.00 hores. Així mateix, durant tot el mes es podrà visitar l’exposició “Història del llibre” en el vestíbul de la Biblioteca i els punts d’interés estaran dedicats als llibres, la lectura, les llibreries i les biblioteques.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.