Quart de Poblet posa en marxa el projecte europeu Empoderar-te dirigit a les persones joves

Aquesta iniciativa cerca promoure mitjançant l’art un model de participació activa a través de l’apoderament, el pensament crític i l’autonomia personal

L’Ajuntament de Quart de Poblet ha posat en marxa el projecte europeu Empoderar-te, promogut per un grup de joves estudiants del Centre Integrant Públic de Formació Professional *Faitanar de Quart de Poblet.

Aquest projecte, integrat en el programa Erasmus+, consisteix en un intercanvi juvenil que busca promoure mitjançant la creació artística un model de participació activa a través de l’apoderament, el pensament crític i l’autonomia personal.

En aqueix procés han participat joves entre 18 a 24 anys de Grècia, Portugal i el Regne Unit, juntament amb estudiants de Quart de Poblet i València. Durant l’intercanvi, els joves dels diferents països han realitzat de tallers de teatre, fotografia, música, pintura, així com espais de debat i reflexió en el Campament Jaume I de *Alcossebre. Així mateix, cada grup presentarà l’entitat de la qual venen, la seua cultura, costums i tradicions dels seus respectius països i ciutats.

Consuelo Campos, regidora de Polítiques de Joventut, Infància i Adolescència ha explicat el benefici que suposa aquest tipus d’ajudes. “Per a les persones joves de Quart de Poblet significa una oportunitat de creixement personal en molts nivells, ja que els permet ser part activa del projecte, tindre l’oportunitat de conéixer a altres persones, altres cultures, poder relacionar-se i interactuar amb altres joves, així com practicar diverses llengües. És un pas més en l’apoderament i en l’adquisició d’habilitats socials que els serviran en un futur per a la seua vida personal, social i laboral”.

Aquest projecte juvenil ha comptat amb la col·laboració de l’assessoria Europa *Jove, que presencialment o en línia, tots els dijous està a la disposició de les persones joves de Quart de Poblet amb la finalitat que aquests puguen conéixer les oportunitats que brinda Europa i així iniciar els seus projectes, bé a nivell individual o grupal.

Comenta la notícia