Quart de Poblet, premiat amb 4 “Flores d’Honor”

Quart de Poblet, premiat amb 4 “Flores d’Honor” per la seua aposta pel patrimoni natural i paisatgístic

“Vils en flor” guardona a la localitat per la seua gestió per a millorar i potenciar espais biosaludables

Quart de Poblet ha sigut premiat amb quatre Flores d’Honor per la seua ferma aposta per cuidar el patrimoni natural i paisatgístic i potenciar espais biosaludables.

El guardó, que ha sigut recollit pel regidor de Transició Ecològica i Canvi Climàtic, Juan Medina, reconeix un any més el treball que realitza la localitat, ja que sempre ha sigut distingida des que participa en el certamen “Vils en Flor”, encara que enguany ha obtingut una flor més que anys anteriors.

Aquesta iniciativa internacional, impulsada en la Comunitat Valenciana per l’Associació Professional de Flores, Plantes i Tecnologia Hortícola, es tracta d’un programa anual que reconeix en forma de guardons, anomenats `Flors d’Honor´, la trajectòria i les accions empreses pels municipis de la Comunitat per a conservar i incrementar el patrimoni cultural i paisatgístic.

La localitat ha sigut premiada des que participa, en concret va rebre, tant en 2019 com en 2020 i 2021, tres `Flors d’Honor´ d’un màxim de les quatre que es poden concedir.

Quart de Poblet ha incrementat de zones verdes amb més de 2000 nous arbres plantats, les campanyes de conscienciació ciutadana en aquesta matèria, així com la gestió de residus i altres mesures implantades per a millorar el Medi ambient.

El jurat va visitar alguns dels principals entorns biosaludables de la localitat, que compta amb un dels pulmons verds més importants de la zona. Algun d’ells són el Parc de ribera del va riure Túria, a més del Parc de San Onofre, el de la Gran Poma, Vaig moldre de Vila, Vaig moldre d’Animeta, etc.

Quart de Poblet compta amb quasi 300.000 metres quadrats de zones verdes, la qual cosa suposa quasi set metres quadrats per habitant.

Comenta la notícia