Quart de Poblet presenta set projectes europeus davant la Comissió Europea durant el confinament

Les iniciatives busquen promoure el benestar de la ciutadania després de la crisi de la COVID-19

Durant els mesos de confinament, l’Ajuntament de Quart de Poblet ha reforçat el seu paper en el desenvolupament de projectes europeus arribant a presentar davant la Comissió Europea set iniciatives diferents, actuant com a coordinador en quatre d’elles. Es tracta d’actuacions amb un evident caràcter social, amb les quals es torna a demostrar el ferm compromís que manté Consistori amb Europa i amb els diversos col·lectius als quals van dirigits aquests projectes, més vulnerables si cap davant la difícil situació que està afrontat actualment tota la població a causa de la COVID-19.

En aquest sentit, un dels projectes principals, “Support of youth after COVID-19-Crisi”, cerca minimitzar l’impacte negatiu d’aquestes crisis entre la joventut i secundar-la en matèria laboral per a evitar així que patisquen risc de desocupació i exclusió social. Per a això, els socis de la iniciativa, pertanyents a set països europeus, estan compartint sinergies i intercanviant bones pràctiques sobre el foment de l’ocupabilitat, l’orientació laboral i l’emprenedoria.

Entre la resta d’iniciatives en les quals des de l’àrea de Projectes Europeus s’està treballant, destaquen especialment aquelles dirigides a la població més jove. És el cas de “Unrooting Violence: Tackling Social Norms for the Prevention of Gender-Based Violence” i el programa “Mentor Up”. La primera d’elles pretén previndre la violència de gènere entre els i les joves, aportant-los una base sòlida de coneixement en aquest àmbit que els ajude a desmantellar els prejudicis i estereotips que contribueixen a la propagació d’aquesta mena de violència. La segona, d’altra banda, té per objectiu augmentar les competències bàsiques de les persones que s’ofereixen com a mentores dins dels projectes del Cos Europeu de Solidaritat.

A més, el Consistori també està immers en un projecte amb el qual es vol millorar la qualitat de l’educació de les persones adultes en qüestions de sostenibilitat, agricultura biològica, economia circular i pràctiques d’agroecologia. En aquesta iniciativa, anomenada “GreenFoodDeal-Teching healthy, safety and sustainable food systems in the context of the European Green Deal”, treballen junts Espanya, Itàlia, Hongria i Grècia.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.